SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Elevii de clasa a VIII-a intră luni în focurile examenului de CAPACITATE

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Elevii clasei a VIII-a susţin în perioada 5 – 16 martie 2018 simularea Evaluării Naționale. 

05 mart. 2018, 04:51
SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. Elevii de clasa a VIII-a intră luni în focurile examenului de CAPACITATE

SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ CLASA A VIII-A. Luni, 5 martie, elevii clasei a VIII-a au simulare la proba de limba și literatura română din cadrul examenului de Evaluare Naţională 2018. Marţi vor da examen la matematică, miercuri la limba și literatura maternă, iar în 16 martie vor fi comunicate rezultatele.

SUBIECTE ROMÂNĂ EVALUARE NAŢIONALĂ. Vezi cum arată cerinţele pentru SIMULARE 2018

Absolvenții claselor a VIII-a care vor susține la vară Evaluarea Națională au la dispoziție modele de subiecte în vederea pregătirii celor două examene, elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE).

Pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următoarele cerinţe: claritate, precizie şi concordanţă strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Ministerul Educației organizează în intervalul 19 – 30 martie și simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat. Simularea probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat se va desfășura, pentru majoritatea probelor, după un program comun pentru clasele a XI-a și a XII-a.

Astfel, în 19 martie are loc proba la Limba și literatura română, 20 martie – Limba și literatura maternă și 21 martie – proba obligatorie a profilului. Proba la alegere a profilului și specializării se va desfășura, joi, 22 martie și va fi susținută exclusiv de elevii clasei a XII-a. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 30 martie.

Ministerul Educaţiei, despre decizia sindicatelor privind Evaluarea Naţională: Boicotul nu este o soluţie. Nu trebuie afectaţi elevii