Sindicaliştii de la metrou anunţă o nouă GREVĂ GENERALĂ. Când va avea loc protestul

Sindicaliștii de la metrou susțin că ar putea intra totuși în grevă, în intervalul 15-20 decembrie. Ei au amânat greva de săptămâna aceasta pentru că au așteptat numirea unui nou ministru al Transporturilor. Între timp, sunt dispuși să mai renunțe la pretențiile de majorare salarială.

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 11:45
Sindicaliştii de la metrou anunţă o nouă GREVĂ GENERALĂ. Când va avea loc protestul

Sindicaliștii nu mai vor 45% creștere salarială, cum au cerut până acum, și se mulțumesc cu 35%. Însă, dacă această majorare nu va avea loc, la mijlocul lunii decembrie, ar urma să fie grevă generală.

Angajaţii Metrorex urmau să intre în grevă generală pe perioadă nedeterminată începând de miercuri, 21 noiembrie, între orele 4,00 – 16,00. Marţi, Consiliul General de la USLM a decis să amâne declanşarea grevei generale până la instalarea noului ministru al Transporturilor.

„Consiliul General USLM întrunit azi, 20.11.2018, în şedinţă extraordinară, a hotărât amânarea declanşării grevei propriu-zise până după instalarea noului ministru al Transporturilor şi prima întrevedere cu acesta în calitate de mediator al prezentului conflict colectiv de muncă, la o dată ce urmează să o anunţăm”, a anunţat USLM.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex.

Greva generală de la metrou, suspendată până la numirea noului ministru al Transporturilor. Tribunalul a decis că este ILEGALĂ