Sindicaliştii ROMATSA au renunţat la GREVĂ: „S-a semnat contractul colectiv de muncă”

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a anunţat, luni, că sindicaliştii ROMATSA nu vor intra în grevă pe 1 septembrie, întrucât contractul colectiv de muncă a fost semnat.

31 aug. 2015, 16:19
Sindicaliştii ROMATSA au renunţat la GREVĂ: „S-a semnat contractul colectiv de muncă”

Greva generală a controlorilor de trafic aerian, care era programată pentru marţi, a fost anulată, după ce sindicaliştii şi conducerea ROMATSA au ajuns la un acord, luni după-amiază.

Citeşte şi: Ponta, despre anularea grevei de la ROMATSA: Mă bucur că raţiunea a câştigat

S-a semnat contractul colectiv de muncă. Se va depune astăzi la ITM, astfel încât nu mai sunt întrunite condiţiile pentru grevă. Marţi, greva nu va mai avea loc„, a susţinut ministrul Iulian Matache.

Semnarea contractului colectiv de muncă a fost confirmată şi de directorii ROMATSA, dar şi de sindicaliştii controlorilor de trafic.

„După câteva zile şi nopţi pline, încărcate de tensiune, am reuşit în final să încheiem negocierile. Avem acum un contract colectiv de muncă aprobat de patronat şi de către sindicate, ca urmare greva generală anunţată pentru marţi nu va mai avea loc. Operaţiunile ROMATSA privind furnizarea serviciilor de navigaţie aeriană se desfăşoară normal şi vom putea şi de aici înainte să continuăm cu activitatea noastră în condiţii normale”, a declarat, la finalul negocierilor, director general adjunct Romatsa, Fănică Cârnu.

Potrivit acestuia, operațiunile ROMATSA privind furnizarea serviciilor de navigație aeriană se desfășoară normal, iar organismul european de resort EUROCONTROL a fost anunțat că nu vor fi restricții de zbor în spațiul aerian al României.

Nu vor fi afectaţi nici pasagerii şi nici noi ca imagine şi venituri. Din punctul nostru de vedere este o mică victorie. Continuă luptă pentru decăpuşarea instituţiei„, au declarat sindicaliştii ROMATSA.

Contractul colectiv de muncă pentru angajații ROMATSA a fost înregistrat luni de Inspecția Muncii, pentru ca efectele sale să intre în vigoare din ziua de 1 septembrie.

Luni au avut loc ultimele discuţii între reprezentanţii controlorilor de trafic aerian şi conducerea ROMATSA, iar sindicaliştii au hotărât să renunţe la greva generală care urma să aibă loc marţi, pe 1 septembrie.

CITEŞTE ŞI Directorul general ROMATSA şi-a dat DEMISIA. Sindicalist: „E doar o strategie”

Negocierile dintre patronatul ROMATSA și sindicate au continuat sâmbătă și duminică, existând premizele găsirii unor soluții care să ducă la renunțarea la greva generală anunțată pentru 1 septembrie.