Sindicatele cer preşedintelui Klaus Iohannis să medieze situaţia creată de adoptarea măsurilor fiscale de către Guvern

Apel de ultimă oră de la sindicate pentru Klaus Iohannis! Acestea cer președintelui să intervină pentru a media situația creată de adoptarea măsurilor fiscale ale guvernului, care ar fi de natură să scadă salariile a peste 3 milioane de români. În paralel cu acestea însă, executivul pregătește și măsuri de reducere a cheltuielilor de la stat pentru 2018. 

RomaniaTV.net
31 oct. 2017, 19:48
Sindicatele cer preşedintelui Klaus Iohannis să medieze situaţia creată de adoptarea măsurilor fiscale de către Guvern

„Singura şansă e ca partidele de opoziţie sau preşedintele României să conteste actul normativ…În mod normal, preşedintele, într-un conflict social naţional, ar trebui să cheme toţi partenerii, partidele parlamentare, guvernul, patronatele, sindicatele pentru a discuta în contextul în care implicaţiile sunt majore, şi nu este vorba numai de anul 2018, şi anii următori vor avea consecinte legate de acest lucru…Ceea ce lumea nu intelege este ca vom avea netul mai mic cu 15%”, a declarat Bogdan Hossu, liderul sindicatului CNS „Cartel Alfa”.

Măsurile fiscale ar trebui să fie adoptate într-o ședință extraordonară de guvern și să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Tot de atunci se va face o monitorizare atentă a banilor instituțiilor.

De asemenea, anul viitor vor fi blocate în continuare toate angajările la stat. Singurele care vor fi făcute se vor aproba prin memorandum.