Sindicatele din administraţie ameninţă cu GREVA GENERALĂ. Avertisment fără precedent la adresa Guvernului

Sindicatele din administraţie ameninţă cu greva generală, dacă tehnocraţii nu adoptă ordonanţa privind salariile bugetarilor. Executivul nu s-a înţeles cu cei din educaţie, astfel că nu poate să aprobe proiectul, în condiţiile în care este şi o limită de timp pentru adoptare, care e pe punctul de a expira.

RomaniaTV.net
27 mai 2016, 09:28
Sindicatele din administraţie ameninţă cu GREVA GENERALĂ. Avertisment fără precedent la adresa Guvernului

Guvernul spune că nu poate adopta încă Ordonanţa privind modificarea Legii salarizării în lipsa unui acord cu cei din Educaţie, care nu sunt mulţumiţi de propunerile Executivului. Între timp, însă, personalul din Administraţie solicită implementarea de urgenţă a actului normativ, în caz contrar ameninţând cu proteste şi cu greva generală.

Reprezentanţii funcţionarilor publici spun că atitudinea Guvernului arată incapacitatea acestuia de a rezolva inechităţile din sistemul bugetar, potrivit România TV.

„La Ministerul Muncii, aceste discuții (cu sindicatele din Educație — n.r.) continuă, au fost discuții în cursul acestei săptămâni. Ordonanța este în stadiul spre finalizare. Așteptăm clarificarea tuturor detaliilor și eventuale noi negocieri cu partenerii sindicali din Educație. Acolo este singurul semn de întrebare pe care îl mai avem în legătură cu ordonanța care privește creșterile de salarii. (…) Încercăm să avem înțelegerea și disponibilitatea lor de a privi întregul proces în ansamblu și nu doar punctual, pe chestiunea legată de Educație. Încercăm în continuare să o adoptăm marți. Dacă nu, în săptămâna imediat următoare”, a spus Suciu, într-un briefing de presă la Guvern.

El a precizat că Executivul nu are foarte mult timp la dispoziție pentru adoptarea legii, motiv pentru care, „cu siguranță, ea va fi aprobată într-un termen foarte scurt”.