Sindicatele din Educaţie susţin deciziile privind MĂRIREA SALARIILOR profesorilor

FederaŢia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater" susţin, într-un comunicat comun, că Acordul pe care l-au semnat cu Guvernul României, în data de 27 octombrie 2014, "creează premisele demarării unei reforme curriculare reale şi ale elaborării unei legislaţii coerente şi durabile, contribuind totodată la repararea prejudiciilor cauzate salariaţilor din sistem de măsurile abuzive adoptate de guvernele din perioada octombrie 2009 - februarie 2012, prin tăierea veniturilor şi neaplicarea Legii nr.221/2008".

12 nov. 2014, 17:26
Sindicatele din Educaţie susţin deciziile privind MĂRIREA SALARIILOR profesorilor

Reprezentantii federatiilor sindicale sustin ca Acordul, care prevede cresterea salariilor profesorilor, „este rezultatul multor discutii si negocieri care s-au derulat pe parcursul acestui an cu reprezentantii Guvernului, inclusiv cu Prim-Ministrul Romaniei, domnul Victor Ponta”.

Sindicatele din educatie arata ca, subventia acordata profesorilor pentru dezvoltarea carierei didactice a fost reglementata prima data in 2006, fiind eliminata de guvernul Boc in 2010, pentru ca, acum, guvernul Ponta sa o reintroduca intr-un cuantum mai mare, de 150 de euro.

„Referitor la discutiile generate de acordarea pentru personalul didactic a echivalentului in lei al sumei de 150 de euro, precizam ca un drept similar a fost reglementat anterior prin Legea nr. 315/2006, abrogata de Guvernul Boc la data de 03.07.2010. Conform O.U.G. nr. 58/2014, act normativ care sta la baza acordarii subventiei de 150 euro, personalul didactic si didactic auxiliar din invatamantul preuniversitar si superior beneficiaza de acest drept printr-un proiect european”, se arata in comunicat.

Federatiile sindicale semnatare ale Acordului atrag atentia ca, in conditiile in care invatamantul este prioritate nationala si pentru ca scoala sa nu devina teatrul unor dispute politice, recastigarea drepturilor legitime ale salariatilor din invatamant nu trebuie sa constituie subiect de campanie electorala.

CITEŞTE ŞI: Preşedintele FSLI CONDAMNĂ atitudinea lui Klaus Iohannis faţă de profesori