Sindicatele din Penitenciare solicită revocarea liberării condiţionate a lui Gigi Becali. Prima reacţie a latifundiarului

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor anunţă, marţi dimineaţă, că a solicitat conducerii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să ia măsuri în urma ameninţărilor pe care Gigi Becali, aflat în perioada de supraveghere după eliberarea condiţionată, a recunoscut public că le-a adresat directorului Penitenciarului Jilava. Sindicaliştii susţin că se impune revocarea liberării condiţionate în cazul finanţatorului FCSB.

RomaniaTV.net
22 aug. 2017, 06:10
Sindicatele din Penitenciare solicită revocarea liberării condiţionate a lui Gigi Becali. Prima reacţie a latifundiarului

UPDATE. Patronul FCSB, George Becali, a declarat, referitor la acţiunea sindicatelor din penitenciare care au cerut revocarea eliberării condiţionate, că nu comentează „prostii”, menţionând că lui i s-a încheiat termenul pentru liberare condiţionată.

„Când văd lucrurile astea mă mâhnesc de ce oameni conduc instituţiile statului. Nu sunt în termen de eliberare, eu am terminat cu puşcăria, eu ca să mă duc trebuie să mai fac o infracţiune, nu poate să revoce cineva eliberarea mea condiţionată” , a subliniat Becali la România TV.

Patronul FCSB a subliniat că în sms a spus „«Pentru ce distrugeţi oameni? Pentru ce unui om când trebuie să-i daţi 30 de zile pe an, îi daţi doar o zi? Nu vă gândiţi că vine nota de plată la judecata lui Dumnezeu?».  E ameninţare? Am mai scris «nu uita, Cristina, de ce am spus la table».  Am jucat table cu ea şi râdeam de ea, „«săraca Cristina, te-am distrus»…glumind în mesaj, ca dovadă că nu e ameninţare…«nu uita, cristina, că te-am distrus la table» şi i-am spus în paranteză „«glumesc». «Puteam să-ţi fac plângere penală, Cristina…» aşa i-am scris…eu am jucat table cu ea, cum s-o ameninţ? Ea a vrut să stea cu Becali faţă în faţă să se laude şi ea… Uite, acum plăteşte nota de plată ca să joace table cu mine.

„Toţi directorii de puşcării o să plătească la judecată pentru sclavagism2, a punctat Becali.

„Ex-deţinutul Gheorghe Becali a intervenit în direct într-o emisiune de televiziune din data de 19 august, unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali”, spun reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ei susţin că se impune sesizarea instanţei de executare a pedepsei privative de libertate în legătura cu revocarea eliberării condiţionate pentru Gigi Becali, dar şi a organelor de urmărire penală pentru infracţiunea de ultraj în formă calificată, „fostul detinut Gheorghe Becali fiind cunoscut pentru comandarea unor actiuni de tip mafiot (sechestrare de persoane)”.

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015, în baza unei decizii definitive a Tribunalului Constanţa, după ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare. El a fost condamnat, în mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.