Sindicatul le-a cerut tuturor poliţiştilor să închidă comisariatele. Oamenii cer condiţii de muncă şi salariu mai mare

Un sindicat francez din cadrul poliţiei, Alliance, le-a cerut luni ”tuturor poliţiştilor din Franţa să iasă doar pe bază de apel” miercuri şi a îndemnat la ”închiderea comisariatelor”, cu scopul de a obţine de la Guvern condiţii de muncă şi o remuneraţie mai bune.

17 dec. 2018, 19:50
Sindicatul le-a cerut tuturor poliţiştilor să închidă comisariatele. Oamenii cer condiţii de muncă şi salariu mai mare

Un sindicat din cadrul poliţiei franceze reclamă ”un plan Marhsall” pentru forţele de ordine şi îndeamnă la ”închiderea comisaiatelor” miercuri, nemulţumit de bugetul aloca. ”În această primă zi de acţiune, poliţiştii sunt invitaţi să rămână în secţii şi să răspundă doar apelurilor de urgenţă”, se arată într-un comunicat al Alliance.

Sindicatul gardienilor păcii şi gradaţilor – care reclamă Guvernului ”un plan Marshall” pentru poliţie – le cere deputaţilor să nu adopte prin vot proiectul Legii finanţelor pe 2019, apreciind că bugetul alocat forţelor de ordine este ”insuficient”, relevă adjunctul secretarului general al Alliance Frédéric Lagache.

În opinia sa, proiectul bugetului ”trebuie să ia în considerare un plan de modernizare atât în plan imobiliar, cât şi în planul echipamentului”, dar şi ”angajamentul neclintit al forţelor de securitate, nu doar în aceste ultime săptămâni, ci de mai mulţi ani”.

”Mingea este în terenul celor care ne dispreţuiesc. Condiţiile noastre de muncă şi de viaţă nu au legătură cu ceea ce au arătat forţele de ordine de o lună”, a subliniat Lagache, referindu-se la mobilizarea ”vestelor galbene”.

Citeşte şi Un ministru european denunţă Franţa ca fiind „omul bolnav al Europei”

”Dacă preşedintele Republicii nu anunţă rapid un plan «Marshall» pentru Poliţia Naţională (franceză), alte tipuri de acţiuni vor fi implementate”, a avertizat numărul doi în sindicat.

Pe de altă parte, un jandarm s-a sinucis luni la locul de muncă, în cazarma de la Saint-Astier, în Dordogne, a anunţat Jandarmeria naţională franceză. Contactată de AFP, Jandarmeria Naţională a confirmat, fără să facă alte precizări, ”decesul prin sinucidere a unui jandarm” la cazarma brigăzii teritoriale de la Saint-Astier, în care se află şi Centrul European de Antrenament al Jandarmeriei Naţionale franceze. Motivele gestului jandarmului erau necunoscute, iar ”o anchetă este în curs”.
Jandarmul, în vârstă de 23 de ani, s-a sinucis cu arma de serviciu în locuinţa de serviciu. El se afla la Saint-Astier de două luni.