„Sindromul fundului mort”, boala neştiută care afectează persoanele care lucrează la birou. Cum afli dacă o ai şi tu

Unii oameni sunt tentați să creadă că munca la birou este mai puțin dificilă sau mai puțin dăunătoare pentru cei care o fac. Cu toate acestea, medicii spun exact exact opusul. Am descoperit câteva informații îngrijorătoare cu privire la o stare de sănătate gravă, care amenință angajații care-și petrec mult timp stând jos, la birou. Scurtul test prezentat în cele ce urmează te va ajuta să identifici dacă ai vreun motiv de îngrijorare.

RomaniaTV.net
09 aug. 2017, 09:25

Tendinopatia gluteus medius, cunoscută în mod obișnuit ca sindromul fundului mort, reprezintă un risc pentru persoanele care stau jos mult timp. Asta înseamnă că mușchii gluteus (mușchii fundului) uită că trebuie să mai funcționeze și încep să devină atrofiați, distribuind volumul lor de muncă altor părți ale corpului.

Tonusul muscular scade, iar durerile încep în talie, genunchi și pelvis.

Corpul uman este un sistem complex care suferă în ansamblul său dacă o parte a acestuia se descompune. Mușchii gluteus  servesc ca tampoane în timpul mișcării și, dacă slăbesc, încărcătura este distribuită neuniform, ceea ce poate duce la vătămări grave.

Pentru a afla dacă ai simptomele acestei boli, fă un simplu test. Ridică-te în picioare și ridică un picior în aer. Dacă șoldul acestui picior se lasă, atunci mușchii gluteus sunt slăbiți. 

Persoanele care conduc un stil de viață sedentar trebuie să urmeze aceste recomandări:

  • ridică-te de pe scaun în mod regulat și destinde-ți picioarele puțin sau stai în picioare
  • urcă și coboară scări pentru cel puțin două etaje
  • fă exerciții care acționează asupra mușchilor gluteus, cum ar fi întinderile picioarelor și genoflexiunile
  • adoptă o postură corectă pentru a întări mușchii gluteus
  • ridică și coboară alternativ picioarele sub birou
  • cumpără o minge de gimnastică și stai pe ea în loc de un scaun (cel puțin acasă)