Sindromul ovarelor polichistice, trădat de aceste simptome

Dereglările hormonale ale organismului sunt semnalate de diferite simptome pe care este indicat să nu le ignori. Sindromul ovarelor polichistice poate prezenta un singur simptom la debut, urmat de altele care ar trebui să te convingă să te prezinți la medicul specialist pentru un consult amănunțit.

RomaniaTV.net
19 ian. 2018, 06:42
Sindromul ovarelor polichistice, trădat de aceste simptome

Această afecțiune apare odată cu apariția unor chisturi de dimensiuni mici la nivelul ovarelor. Căptușeala acestora începe să se îngroașe. Deși tinde să apară mai ales în perioada adolescenței, sindromul ovarelor polichistice se poate dezvolta oricând în perioada de reproducere.

Hormonii androgeni la nivel crescut indică risc de infertilitate

Dezechilibrul hormonal poate afecta viața sexuală, ajungându-se în numeroase cazuri la infertilitate, însă poate afecta și celelalte sisteme ale organismului, astfel că vei primi semnale despre faptul că există anumite probleme în corpul tău atât din punct de vedere psihic cât și fizic.

Pot apărea brusc pistrui mai ales în zone vizibile, în special din cauza dereglării nivelului de hormoni androgeni din organism, care atrag un nivel ridicat de insulină.

Zonele cele mai afectate sunt gâtul, fața, mâinile, coapsa superioară.

Dificultățile de a rămâne însărcinată

Dacă te-ai hotărât să aduci pe lume un copil, cel mai indicat ar fi ca înainte de a pune în practică acest plan să-ți faci un set de analize medicale pentru a elimina riscul de infertilitate sau de pierdere a sarcinii.

Există posibilitatea ca, în ciuda prezenței afecțiunii de ovare polichistice, să ai un uter și ovare sănătoase, însă în acest caz ovulația va fi oarecum redusă, urmând ca în timp să întâmpini dificultăți în a rămâne însărcinată.

Problemele hormonale aduc și un aspect destul de dificil de controlat și anume creșterea în greutate. Din acest motiv, se recomandă un stil de viață cât mai activ și o alimentație cât mai sănătoasă.

Probleme cu acneea

Acneea este o problemă a pielii care poate varia de la caz la caz. În cazul afecțiunii sindromul ovarelor polichistice, este cauzată de producerea excesivă a testosteronului. Acest simptom te poate pune în situații destul de dificile, favorizând pierderea încrederii în sine.

În plus, există și cazuri în care pilozitatea devine tot greu de stăpânit sau te poți confrunta cu anemii care vin la pachet cu pierderea firelor de păr, din cauza slăbirii directe a firelor capilare.

Dezechilibrul hormonal poate să fie cauza principală pentru care organismul tău nu mai poate asimila corespunzător substanțele nutritive din alimentație și astfel întreg organismul este afectat.

Stări de anxietate si depresie

Aceste stări pot fi greu de controlat și au un impact major asupra vieții tale, afectând atât activitatea sexuală, cât și viața socială.

Chiar dacă aceste simptome pot fi izolate sau nu, nu-ți neglija sănătatea și mergi periodic la consult.

Citește și: Cauzele infertilității feminine