Drama FĂRĂ MARGINI a unui rugbist de la Baia Mare. Internat de URGENŢĂ în STARE CRITICĂ

Internaţionalul tongalez Sione Vaiomounga (25 de ani), component al echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare, a fost internat de urgenţă, iar colegii de echipă au donat sânge pentru acesta.

17 sept. 2014, 09:18
Drama FĂRĂ MARGINI a unui rugbist de la Baia Mare. Internat de URGENŢĂ în STARE CRITICĂ

Sione Vaiomounga a acuzat probleme de sănătate acum o săptămână. Transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, acesta a fost diagnosticat cu o afecţiune renală, fiind în stare critică.

„A fost în pericol de moarte… A vărsat sânge pe nas şi pe gură. El n-a spus nimic fiindcă, probabil, vroia să joace finala”, a mărturisit unul dintre colegii lui pentru Sport News.

Medicii au reuşit să-l stabilizeze pe jucătorul care a disputat două meciuri la Cupa Mondială din 2011, însă pericolul nu a fost îndepărtat. Din câte se ştie, şansele ca Sione să mai poată juca din nou rugby sunt infime. Mai mult decât atât, el va fi nevoit să facă dializă toată viaţa în cazul în care nu se va găsi un donator pentru un transplant.

Un alt rugbist originar din Tonga, fostul mare internaţional neozeelandez de rugby Jonah Lomu a avut şi el probleme renale. Acesta a fost supus unui transplant de rinichi în 2003. A avut două reveniri pe teren, însă nu a mai atins nivelul de dinainte. În decembrie 2011, a acuzat probleme la rinichiul ce i-a fost înlocuit, fiind nevoit să facă din nou dializă de trei ori pe săptămână.