Siria: Cel puţin 14 civili au murit în bombardamente asupra provinciei Idlib

Cel puțin 14 civili au fost uciși duminică într-o serie de atacuri aeriene ale unor avioane neidentificate în provincia Idlib, controlată în majoritate de rebeli, în nord-vestul Siriei, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

04 dec. 2016, 11:23
Siria: Cel puţin 14 civili au murit în bombardamente asupra provinciei Idlib

OSDO a adăugat că bombardamentul a avut ca țintă orașul Maaret al-Numan și că printre victime se numără și un copil.

Alte zone din Idlib au fost de asemenea atacate, a mai transmis organizația de apărare a drepturilor omului, fără a raporta potențiale victime.

Regiunea Idlib este controlată în bună parte de o coaliție rebelă care include Jabhat Fatah al-Sham, denumit anterior Frontul al-Nusra, un grup extremist puternic care are legături cu rețeaua Al-Qaeda.

Luna trecută, Rusia, un aliat militar cheie al guvernului sirian, a anunțat începutul unei ofensive majore în Idlib și în provincia Homs din centrul țării.

Moscova a precizat că asaltul are ca țintă grupările militante din ambele provincii.

Atacurile de duminică vin în contextul ofensivei în desfășurare a forțelor guvernamentale în enclava controlată de rebeli în orașul Alep din nord. Forțele regimului și ale aliaților controlează acum peste 60% din secțiunea opoziției din estul orașului Alep, conform OSDO.