SIRIA: Cel puţin 25 de persoane au fost ucise în raiduri aeriene asupra oraşului Alep

Cel puțin 25 de civili au fost uciși sâmbătă în lovituri aeriene asupra sectorului rebel al orașului sirian Alep, în a doua zi a unei ofensive violente a regimului, relatează AFP și Reuters.

24 sept. 2016, 10:12
SIRIA: Cel puţin 25 de persoane au fost ucise în raiduri aeriene asupra oraşului Alep

Printre victime se află șapte persoane care și-au pierdut viața în timp ce stăteau la coadă la iaurt într-o piață din cartierul Bustan al-Qasr, a anunțat Observatorul sirian al drepturilor omului (OSDO).

Tot sâmbătă, forțele guvernului sirian au anunțat cucerirea unei tabere controlate de rebeli în nordul orașului, informație confirmată de un oficial rebel, relatează Reuters.

Cucerirea taberei Handarat s-a produs ca urmare a „bombardamentelor intensive ale forțelor regimului (…) și ale avioanelor ruse”, a precizat OSDO într-un comunicat.

Un oficial din sectorul rebel din Alep a confirmat cucerirea zonei de către forțele regimului, care a fost anunțată ca un Breaking News de televiziunea de stat Al-Ikhbariya.

Citeşte şi Bombardamente intense în Alep. Armata sfătuieşte civilii să se mute în cartierele guvernamentale, pentru siguranţă