Siria: Două atentate la sedii ale serviciilor de securitate din Homs. Cel puţin 42 oameni au murit. Al Nusra a revendicat atacurile

Două atentate sinucigașe au vizat sâmbătă două sedii ale instituțiilor de securitate din orașul sirian Homs, controlat de regim, cele două atacuri soldându-se cu cel puțin 14 morți, între care un ofițer superior, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

25 feb. 2017, 08:23
Siria: Două atentate la sedii ale serviciilor de securitate din Homs. Cel puţin 42 oameni au murit. Al Nusra a revendicat atacurile

UPDATE: Cel puţin 42 de persoane au murit în seria de atacurio sinucigaşe

UPDATE:  Fosta ramură a Al Qaida în Siria, Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, a revendicat seria de atentate sinucigașe care a vizat sâmbătă sediile a două instituții de securitate ale statului în orașul Homs (centru, 165 km de Damasc), atentate soldate cu peste 40 de morți, relatează France Presse.

„Atentatele au lovit sediul Securității Statului și pe cel al serviciului de informații militare, situate în două cartiere din centru” în acest al treilea oraș ca mărime din Siria, a indicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO.

Printre morți figurează un ofițer superior, a precizat această organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei, adăugând că serviciile de securitate au fost plasate în stare de alertă la Homs (centrul Siriei).

Nu se știe deocamdată dacă vreunul dintre autorii atentatelor se afla la bordul unei mașini-capcană.

„Două atentate sinucigașe teroriste au lovit sediile Securității în orașul Homs, făcând martiri”, a transmis la rândul său televiziunea siriană.

Citeşte şi Atentat cu maşină-capcană în Siria. Cel puţin 60 de oameni au fost ucişi şi mai multe zeci sunt răniţi

Sedii ale redutabilelor servicii de Securitate și de informații militare se situează în cartierele securizate Ghouta și respectiv Mahatta.

Mai multe atentate sinucigașe au lovit Homs în ultimii ani, cele mai multe fiind revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.Cu un an în urmă, un dublu atentat s-a soldat cu 64 de morți la Homs, majoritatea civili.