Sistemul cardului de sănătate funcţionează luni cu dificultate

Sistemul cardului de sănătate funcționează cu dificultate, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Augustus Costache.

16 ian. 2017, 09:53
Sistemul cardului de sănătate funcţionează luni cu dificultate

Nu este vorba despre o blocare a sistemului cardului de sănătate. Funcționează cu întârziere începând cu ora 9,30. Funcționează cu dificultate. În acest moment, specialiștii lucrează pentru remedierea situației. Sperăm să se remedieze în scurt timp„, a declarat, pentru AGERPRES, Augustus Costache.

Potrivit acestuia, în cazul în care problemele nu vor fi remediate, va fi publicat un ordin al președintelui CNAS care prevede modalitatea înregistrării serviciilor medicale în sistem offline.

Astăzi, 16.01.2017, începând cu ora 11:00, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă datorită unor probleme tehnice. Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line. Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispozițiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările și completările ulterioare. În acest sens, până la termenul de raportare a activității lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate”, se arată în comunicatul CNAS.

Citeşte şi CNAS a semnat cu Teamnet contractul de mentenanţă a platformei informatice, în valoare de 2 milioane euro