Sistemul electronic al cardului de sănătate, oprit luni timp de două ore

Sistemul cardului de sănătate a fost pus în funcţiune, luni seara, după ce a funcționat offline preţ de două ore din cauza unor variații de tensiune electrică, a precizat luni CNAS într-un comunicat remis presei.

21 sept. 2015, 15:00
Sistemul electronic al cardului de sănătate, oprit luni timp de două ore

UPDATE: Începând cu orele 18:30 sistemul a fost repornit. Furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice pot raporta serviciile validate cu cardul naţional„, se arată într-un comunicat al CNAS.

Luni, reprezentanţii CNAS anunţau că, în jurul orei 16.30, sistemul electronic al cardului de sănătate va fi oprit din cauza unor variații de tensiune electrică.

Din cauza unor variații de tensiune electrică, sistemul cardului de sănătate nu mai funcționează online începând cu orele 16,30. Specialiștii lucrează pentru remedierea defecțiunii și apreciem că în termen de maximum 3 ore sistemul va funcționa în parametrii normali„, se arată în comunicatul de presă al CNAS.

Totodată, CNAS sublinia că în acest interval furnizorii vor acorda servicii medicale și farmaceutice în sistem offline, așa cum prevăd normele de utilizare a cardului național de sănătate.

Pe site-ul CNAS a fost postat anunțul de avertizare a furnizorilor despre această situație„, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi CNAS şi casele judeţene de asigurări sunt cu ochii pe modul în care se utilizează cardul de sănătate