Sistemul de pensii, în pericol. ANUNŢUL făcut de purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre

În viitorul apropiat nu vor mai exista suficienți tineri angajaţi care să susțină sistemul de pensii. Aceste previziuni vin în contextul în care numărul de nou-născuți din prezent este cu 40% mai mic față de 1990. Astfel că, potrivit statisticilor, în 2050 vom avea doar un angajat la 2,5 pensionari. Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre a declarat totuşi la România TV că lucrurile nu sunt atât de grave pe cât par. 

RomaniaTV.net
02 iun. 2017, 19:49
Sistemul de pensii, în pericol. ANUNŢUL făcut de purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre

Apropo de fondul de pensii avem și vești bune si oamenii trebuie sa le cunoasca pentru ca in fiecare an deficitul fondului de pensii scade cu un an si este un lucru nemaipomenit. Dumneavoastra vorbiti ca in 2050 avem 2 pensionari la un angajat dar vreau sa va spun ca de un an de zile am pornit de la aceasta paritate, am pornit de la doi pensionari, aproape trei per angajat si acum am ajuns la 1 la 1. Ceea ce este o victorie fenomenala. Daca reusim sa crestem si sa avem doi angajati la un pensionar deja lucrurile pe sistemul de pensii se aranjeaza, din punct de vedere al eficientei acestui fond de pensii„, a declarat Adrian Dobre. 

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai declarat că stabilitatea sistemului financiar si bugetar depinde foarte mult şi de natalitate:

Ideea este urmatoarea, sigur ca sunt influentate si direct si indirect pensiile, sistemul de pensii, stabilitatea sistemului financiar si bugetar in ansamblul sau din cauza natalitatii dar pana la urma cresterea natalitatii nu inseamna, nu are ca obiectiv singular doar sustinerea sistemului de pensii, pentru ca ala este un drept garantat de catre stat. Cresterea natalitatii are seva ei, dezvoltarea unei natiuni. Forta de munca proaspata cu energie, cu vitalitate, cu deschidere, dezvoltarea tarii. Nu legam de sistemul de pensii. Natalitatea inseamna mult mai mult„, a mai spus Adrian Dobre.