Sistemul de vot electronic al Camerei Deputaţilor a fost repus în funcţiune, după aproape un an. Liviu Dragnea a condus voturile de ac

Sistemul de vot electronic din Camera Deputaţilor a fost repus, marţi, în funcţiune, după ce aproape un an s-a votat prin ridicare de mâini din cauza disputelor de la votul la Legea defăimării a lui Liviu Dragnea. Şeful PSD a condus şedinţa de plen în care au fost efectuate cele 8 ”voturi de acomodare” a deputaţilor.

14 feb. 2017, 12:27
Sistemul de vot electronic al Camerei Deputaţilor a fost repus în funcţiune, după aproape un an. Liviu Dragnea a condus voturile de ac

Liviu Dragnea a condus şedinţa de plen, efectuând 8 teste de vot cu noul sistem, nefiind înregistrate erori.

Marţi are loc şi prima sesiune de vot final în care este folosit sistemul electronic, după aproape un an de când toate voturile în acest for au fost date prin ridicare de mâini.

Sistemul electronic de vot nu a mai fost folosit de aproximativ un an în plenul Camerei Deputaţilor, după scandalul legat de votul dat la Legea defăimării.

În şedinţa de plen din data de 17 februarie 2016, rezultatul votului la Legea defăimării, iniţiată de Liviu Dragnea, a generat dispute în plenul Camerei Deputaţilor, după ce PNL şi UDMR au susţinut că nu s-a întrunit cvorumul, iar preşedintele de şedinţă a revenit asupra anunţului iniţial, spunând că legea a fost respinsă, transmite News.ro.

Preşedintele PSD a susţinut că sunt probleme cu sistemul de vot electronic, iar de atunci acesta nu a mai fost folosit.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, săptămâna trecută, că, dacă sistemul de vot electronic nu va fi funcţional rapid, el nu va mai participa la şedinţele plenului.