Site de matrimoniale pentru ortodocşi. Manelele, criteriu de selecţie

Cine nu şi-a găsit încă perechea potrivită şi ţine morţiş să-şi pună pirostriile, are la dispoziţie un site inedit de matrimoniale. Nu este unul obişnuit, ci unul adresat exclusiv creştinilor ortodocşi şi care are un singur scop: căsătoria! Printre criteriile cerute la completarea formularului este unul cel puţin bizar. Cei ce vor să se înscrie pe site-ul matrimonial sunt întrebaţi dacă le plac sau nu manelele. 

01 aug. 2015, 04:10
Site de matrimoniale pentru ortodocşi. Manelele, criteriu de selecţie

Cine vrea să îşi găsească jumătatea pe cetatea-crestina.org trebuie să se înregistreze. Pe lângă înălţime, existenţa copiilor dintr-o altă căsătorie sau de câte ori frecventează persoana în cauză biserica mai există o rubrică care cere celor interesaţi să spună dacă le plac sau nu manelele. 

Site-ul inedit de matrimoniale se adresează doar creştinilor ortodocşi între 18 şi 70 de ani şi care au un singur scop: căsătoria.

Citeşte şi HOROSCOP: Eşti pregătită să te căsătoreşti? Vezi ce zic astrele

Pentru cine apelează la agenţia matimonială creştină diplomele, bănetul şi pasiunile nu au nicio importanţă. Cel puţin aşa susţin creatorii site-ului cu pricina, care se recomandă „un grup restrâns de creştini ortodocşi, consiliaţi de câţiva teologi”.

Până în prezent pe site sunt înregistrate aproape 3000 de persoane. Dintre acestea 1499 sunt femei ortodoxe, numărul bărbaţilor ortodoci fiind de 1409. 

Idee americană

Ideea unui astfel de site nu este nouă. America e plină de aşa ceva. E suficient să cauţi pe Googlesite2 „christian singles” sau „christian dating” şi ai de unde alege un partener după pofta sufletului.

Site-un propus de români este construit după acelaşi model. Iar serviciul este gratuit – afli din start. La fel, orice persoană care are de gând să se înregistreze pewww.cetatea-crestina.org este asigurată de confidenţialitatea datelor personale, inclusiv a adresei de e-mail.

Ineditul site a fost accesat de curioşi din toată ţara şi nu numai. În dreptul judeţului Hunedoara sunt înregistrate 34 de persoane. Cel mai mulţi sunt bărbaţii – 18, şi majoritatea spun că locuiesc în oraşe din Valea Jiului.

Sorin (28 de ani) din Petroşani, Ioan (32 de ani) şi Florin (31 de ani) din Hunedoara, Adrian din Deva, Marcel (46 de ani) din Sântandrei sunt doar câţiva dintre hunedorenii care au apelat la siteul cu pricina în speranţa că scapă de singurătate. Fiecare povesteşte cum se pricepe mai bine ce-i place şi ce nu şi, mai ales, motivul pentru care s-a înregistrat pe site.

Marius (40 de ani) din Petroşani, de pildă, n-a ratat ocazia să-şi facă publică dorinţa de a-şi găsi sufletul pereche, dar lasă un mesaj hilar pentru eventualele curioase: „Nu sunt disponibil un timp. Nu pot răspunde o perioadă la mesaje, aşa că mai bine nu trimiteţi!”.

Hunedorencele care s-au înscris pe www.cetatea-crestina.org au între 25 şi 51 de ani şi sunt, în mare parte, din capitala judeţului. Sunt mai zgârcite decât bărbaţii la capitolul „detalii despre propria persoană”, în schimb nu uită să pomenească pe ici-pe colo de studiile cu care şi-au garnisit CV-ul. Asta, în ciuda faptului că autorii site-ului încearcă să convingă din capul locului că diplomele şi visteria nu sunt criterii care interesează.

Citeşte şi Ioana Tufaru a fost CERUTĂ de SOŢIE în CIMITIR, lângă MORMÂNTUL MAMEI SALE

Mărturiile internauţilor

Ca să câştige credibilitatea cât mai multor vizitatori, pe site sunt postate, la capitolul „Mărturii”, şi părerile internauţilor care au reuşit să-şi găsească perechea prin intermediul său – români din toate colţurile ţării şi chiar ale lumii.

De pildă, Sorin, din Botoşani, a descoperit site-ul şi aşa a cunoscut-o pe Mirela, din Timişoara, cu care spune că s-a însurat după patru luni de mesaje, telefoane şi e-mail-uri. Bărbatul promite că va trimite şi o fotografie de familie – aşa, ca să vadă toată lumea cum arată fericirea la faţă.

Un alt Sorin, care spune că e stabilit în Vancouver, Canada, şi-a găsit jumătatea în Moldova, la Bacău. Şi Mihaela scrie că a avut noroc, dar nu dă alte detalii în afară de vestea cum că, anul viitor, se mărită. Tiberiu şi-a cunoscut tot online viitoarea nevastă – pe Alina. El e din Timişoara, iar ea, din Arad. După două luni de întâlniri virtuale, s-au văzut în oraş, iar după alte câteva, s-au căsătorit.