Situaţia bărbatului care apărea ca decedat de o lună în baza de date a medicului de familie, remediată

Situaţia bărbatului din oraşul doljean Filiaşi, care a aflat în urma unei vizite la medicul de familie că în baza de date a acestuia figura ca decedat de o lună, a fost remediată, primele verificări arătând că a fost vorba despre o eroare a sistemului informatic.

22 feb. 2017, 14:32
Situaţia bărbatului care apărea ca decedat de o lună în baza de date a medicului de familie, remediată

Daniel Burchel a fost contactat, în cursul zilei de miercuri, de reprezentanţii cabinetului medicului său de familie, care l-au informat că a fost reactivat ca pacient asigurat, scrie news.ro.

Mi-a spus că de vină este soft-ul, pe care îl are de la firma MedWin, a dat o eroare. Se pare că nu este prima eroare pe care acest program o dă. E bine că s-a rezolvat„, a declarat bărbatul.

Bărbatul în vârstă de 40 ani s-a prezentat, la începutul săptămânii, la medicul său de familie din oraşul doljean Filiaşi, pentru a cere o trimitere către un laborator de analize medicale. Medicul nu i-a putut elibera însă niciun document, deoarece bărbatul figura ca decedat din data de 20 ianuarie 2017.

Citeşte şi Anchetă la Spitalul Judeţean Constanţa. O asistentă a încurcat fişele şi a declarat mort un pacient viu

Am rămas consternat. Doamna doctor mi-a spus că figurez ca decedat de o lună şi nu îmi poate elibera trimiterea. Mi-a spus că dumneaei nu a făcut nicio astfel de modificare. Am mers la Casa de Asigurări de Sănătate să văd dacă nu cumva de la ei este problema. La ei figurez viu. Am sunat şi la angajator, lucrez la CFR din 2001, nu ştia nimic„, declara Daniel Burchel.

Medicul de familie al doljeanului nu şi-a putut explica situaţia pacientului, spunând că sistemul informatic „dă erori”.

M-a sunat după ce a fost la CAS şi mi-a spus că acolo figurează asigurat. Dar de ce în baza mea de date figurează ca decedat, nu îmi pot explica. E aceeaşi bază de date, e o situaţie foarte ciudată. Sistemul încă dă erori, încă nu este pus la punct. Vă daţi seama, e tânăr şi dacă are nevoie de ceva, nu poate beneficia, rămâne o persoană fără asistenţă medicală şi nu este corect. Voi încerca, dacă mă lasă sistemul, să îl însciu din nou începând cu ziua de astăzi„, a precizat medicul Geta Ilie.

La recomandarea reprezentanţilor societăţii la care lucrează, bărbatul a depus o solicitare scrisă la cabinetul medicului de familie, la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, dar şi la Casa Judeţeană de Pensii Dolj pentru a afla cine l-a declarat decedat.

Citeşte şi A vrut să-şi facă analizele, însă a aflat de la medicul de familie că în sistemul informatic apare decedat de o lună