Situaţie critică la şcolile din judeţul Prahova. Profesorii nu şi-au mai primit salariile

Profesorii din Prahova sunt disperaţi. Cadrele didactice nu şi-au primit ultimul salariul şi nici nu se ştie când vor lua banii. Directorii şcolilor dau din umeri, iar primarii sunt depăşiţi de situaţie. Nu mai există bani în bugetele locale din mediul rural.

19 oct. 2017, 08:17
Situaţie critică la şcolile din judeţul Prahova. Profesorii nu şi-au mai primit salariile

Laura Enache este profesoară de limba română la şcoala din localitatea Salcia. Pe 9 octombrie, ar fi trebuit să îşi primească salariul, dar nici vorbă de bani. Dascălii care predau în mediul rural au fost anunţaţi că nu mai sunt bani în bugetele locale.

„Noi trebuia să luăm salariile pe 9, însă nu ne-au intrat nici acum banii şi aşteptăm refinanţarea. Noi iubim ceea ce facem şi venim pentru copii. Financiar, nu avem satisfacţii”, a spus un profesor, potrivit România TV

Aceeaşi situaţie este şi într-o altă localitate din Prahova. Profesorii nu şi-au primit leafa, dar încă vin la ore . Primarii ridică din umeri. Banii alocaţi pentru salariile dascălilor pe luna septembrie s-au terminat.

„Şcoala a avut alocate pentru salarii 432 de mii de lei la începutul anului. Au mai rămas 5000 de lei. S-a făcut solicitare să ia bani din trimestrul patru. Acum suntem descoperiţi cu 150 de mii de lei. Ne confruntăm cu o situaţie pe care nu o putem rezolva noi pe plan local.”, a spus edilul din localitatea Salcia.

Cei mai mulţi dintre profesorii care predau în şcolile din judeţul Prahova sunt navetişti. În perioada următoare, aceştia nu vor mai primi nici măcar banii pentru drum.

Citeşte şi Profesori din Ploieşti, trimişi în judecată pentru corupţie. Au luat şpagă de la elevi ca să-i treacă corigenţa