Situaţie de URGENŢĂ în Bulgaria din cauza vremii SEVERE. Strat de zăpadă de până la 30 de cm

Ninsorile, ploile şi rafalele puternice de vânt au generat haos în Bulgaria, unde autorităţile au decretat sâmbătă situaţie de urgenţă în mai multe districte şi unde circulaţia este întreruptă sau îngreunată pe mai multe drumuri.

25 oct. 2014, 15:53
Situaţie de URGENŢĂ în Bulgaria din cauza vremii SEVERE. Strat de zăpadă de până la 30 de cm

Autorităţile au decretat situaţie de urgenţă la Burgas, pe litoralul Mării Negre, din cauza vremii extreme. Valuri înalte au inundat plaja din nordul oraşului, precum şi coasta din Nesebăr şi Pomorie. Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate în suburbia Cerniţa din apropiere de Burgas din cauza ploilor şi rafalelor puternice de vânt, a anunţat postul public de radio, potrivit Mediafax.

Situaţie de urgenţă a fost declarată şi în oraşul Gabrovo, în satul Banite şi localitatea Smolian, unde au avut loc mai multe alunecări de teren. Situaţia este critică şi în localitatea Troian.

CITEŞTE ŞI NINSORI abundente şi VÂNT PUTERNIC în România. Vezi PROGNOZA METEO

Pe de altă parte, stratul de zăpadă este de aproximativ opt centimentri la Sofia, de 30 de centimetri pe vârful Cearni Vrah al Munţilor Vitoşa şi de 25 de centimetri în Munţii Rhodop. Toate maşinile care traversează trecătorile Pamporovo, Rojen şi Prevala trebuie echipate cu lanţuri de zăpadă. De asemenea, numeroşi copaci au căzut pe drumuri.

Autostrăzile Hemus şi Trakia sunt acoperite de zăpadă şi gheaţă, potrivit Nova TV. Ministerul de Interne a închis autostrada Trakia pe ambele sensuri pentru îndepărtarea zăpezii. Din cauza unei alunecări de teren, drumul către Bansko este închis pentru vehiculele grele.