Situaţie GRAVĂ în Doneţk: Se dau lupte. Premierul Ucrainei cere ÎNCHIDEREA GRANIŢEI cu RUSIA VIDEO

Situaţia din regiunea Doneţk s-a agravat. Comitetul Crucii Roşii încearcă să ajute spitalele din regiune cu medicamente. Zeci de persoane rănite au nevoie de ajutor, informează publika.md.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 14:46

Update 23:33  Avioane militare ucrainene din nou survolează cerul deasupra oraşului Doneţk, scrie russian.rt.com. Potrivit sursei, separatiştii sunt convinşi de faptul că militarii ucraineni îşi marchează astfel ţintele. Oamenii sunt rugaţi să nu iasă din case şi să se îndepărteze de ferestre.

Update 22:59: Echipa observatorilor OSCE a fost eliberată

Update 21:46: Forţele ucrainene din est au suferit ‘pierderi’ în timpul unui atac miercuri contra uneia dintre unităţile lor la Lugansk, unul din centrele separatiştilor din est, potrivit unui comunicat al Gărzii Naţionale.Unitatea 3035, cu baza la Lugansk, a Gărzii Naţionale, formată din voluntari şi ataşată la Ministerul de Interne, a fost atacată miercuri, potrivit acestei surse.‘Au loc lupte. Sunt pierderi printre soldaţii ucraineni şi atacatori’, a declarat Garda Naţională pe site-ul său, informează Agerpres.

Update 21:05: Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunţat miercuri că a pierdut contactul cu încă o echipă de observatori aflaţi în estul Ucrainei, în regiunea Doneţk.’Echipa se afla la vest de oraşul Doneţk, în drum spre Dnipropetrovsk, când s-a pierdut contactul cu aceasta’, a informat OSCE într-un comunicat de presă Echipa era formată din 11 persoane care se deplasau în trei vehicule. Cei 11 sunt din Austria, Olanda, Finlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Rusia, Slovacia, SUA şi Bulgaria (doi observatori), potrivit Agerpres.

Update 21:00: (20:00) Premierul interimar de la Kiev îi cere preşedintelui rus, Vladimir Putin, să închidă frontiera Rusiei cu Ucraina. Autorităţile de la Kiev vor ca prin această acţiune să împiedice accesul teroriştilor din Rusia în Ucraina. Arseni Iaţeniuk a făcut această declaraţie în timpul vizitei la Berlin

Update 19:45 Teroriştii au tras focuri de armă dintr-un sistem de artilerie asupra unor locuinţe din Slaviansk. După informaţiile primite, cel puţin 10 persoane au fost rănite, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Vladislav Seleznev.

Update 18: 47: (17:47) Federaţia Rusă nu a acceptat ca Ucraina să realizeze un zbor de monitorizare asupra teritoriului rusesc, conform prevederilor ”Acordului spaţiu aerian deschis”, scrie inforesist.org. Potrivit, informaţiilor acesta nu este primul caz când Federaţia Rusă nu acceptă acest lucru.

Update 17:46:  În zona aeroportului din Doneţk s-au auzit mai multe focuri de armă.

Update 17:37: Separatiştii pro-ruşi au tras cu aruncătoare de mine asupra unei şcoli din Slaviansk. Ofiţerul de presă al operaţiunii antiteroriste, Vladislav Seleznev, spune că aceştia recurg la provocări încerând să-i facă pe locuitori să creadă că asupra lor trag militarii ucraineni, scrie fakty.ua.

Update 16:05: În Ucraina nu sunt prezenţi numai mercenari ceceni, ci şi persoane din Abhazia. Despre acest lucru a vorbit şeful Serviciului Vamal al Ucrainei, Nicolai Litvin, în cadrul unui briefing.

Update  17:10 Separatiştii nu vor părăsi regiunea Donbass. Ei pregătesc pentru luptă persoane noi în tabere improvizate, spune comandantul batalionului din Donbass, Simeon Semencenco pe o reţea de socializare, scrie inforesist.org.

”Acum este nevoie urgent de medicamente şi bandaje, deoarece numărul răniţilor a crescut considerabil. Mai multe medicamente au fost aduse la patru spitale din Mariupol şi două din Doneţk, a spus Vera Radovici, reprezentantul Crucii Roşii din Doneţk, potrivit publika md.

În timpul apropiat vor ajunge ajutoare şi la Kramatorsk”, a spus Vera Radovici, reprezentantul Crucii Roşii din Doneţk.

Separatiştii pro-ruşi au tras focuri de armă împotriva unei zone de locuit din Slaveansk. Potrivit unian.net, există victime printre locuitorii paşnici.


Serviciul de Securitate al Ucrainei
a demascat o încercare a serviciilor speciale ruse de a duce din Odesa la Moscova mai mulţi locuitori, care să fie pregătiţi pentru acţiuni diversioniste, scrie unian.net. Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a reţinut pe şeful unei bande de separatişti poreclit ”Nebunul”.