Situaţie incredibilă în Gorj. Nevoiaşii renunţă la ajutoarele sociale din cauza primarului VIDEO

Zeci de localnici nevoiaşi dintr-o comună din judeţul Gorj renunţă la ajutoarele sociale. Oamenii se plâng că primarul i-a pus la muncă în schimbul sprijinului financiar, aşa că preferă să stea acasă sau să muncească cu ziua prin comună, informează România TV.

06 oct. 2016, 14:23
Situaţie incredibilă în Gorj. Nevoiaşii renunţă la ajutoarele sociale din cauza primarului VIDEO

Decizia primarului din Peştişani, judeţul Gorj, de a-i pune la muncă pe asistaţii social din sat i-a înfuriat pe aceştia. 66 de oameni beneficiau de aceştia bani, însă după măsura introdusă de primar, numărul acestora a scăzut considerabil.

Am înţeles că ajutorul ăla e foarte mic. Ce o face cu un milion jumate într-o lună. Şi fără ei mai bine cu ziua câştigă mănâncă îi mai dă omul şi un păhăruţ„, a spus un localnic.

Dându-i la o parte pe cei care au probleme de sănătate, doar nouă persoane mai pot munci.

Cum să fie greu? Păi ne aruncă banii degeaba? Trebuie şi făcut ceva. E de muncă să ştiţi, dar dacă nu le place„, a spus un alt localnic.

A fost foarte mult de muncă în localitate. Nu am avut oameni să ne ajute să facă curăţenie, să dăm cu var, să cureţe şanţurile. Dintr-o dată a fost un efort cam mare, iar ajutoarele destul de mici„, a declarat primarul comunei.

Potrivit legii, pentru cei aproximativ 150 de lei primiţi, ajutaţii social trebuie să muncească doar la solicitarea primarului, cel mult 72 de ore pe lună.

Citeşte şi SE SCHIMBĂ regulile de acordare a ajutoarelor sociale din 2018. Venitul minim de incluziune a trecut de Parlament