Situaţie incredibilă: Nepalul cere echipelor de salvare străine să nu mai vină

Nepalul a cerut echipelor de salvare străine să nu mai vină, deoarece sunt în număr deja suficient, a declarat miercuri un înalt responsabil al ONU, relatează AFP.

29 apr. 2015, 10:33
Situaţie incredibilă: Nepalul cere echipelor de salvare străine să nu mai vină

Coordonatorul ONU pentru Nepal, Jamie McGoldrick, a indicat că guvernul consideră că sunt suficient de mulți experți străini la Kathmandu și în împrejurimi, regiune devastată de seismul cu magnitudinea de 7,8 produs sâmbătă, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Alex Găvan: Toţi alpiniştii blocaţi în tabăra 1 de pe Everest au fost evacuaţi

‘Ei apreciază că au suficiente mijloace pentru a face față nevoilor imediate de căutare și salvare (…) Cele care sunt deja în drum pot veni, dar li se cere celorlalte să nu mai vină’, a explicat el.

Aeroportul din Kathmandu, dotat cu o singură pistă, abia mai face față numărului mare de zboruri ce transportă ajutoare și experți din străinătate.

Un avion cu ajutoare umanitare de urgență trimis lui de Franța se afla încă blocat miercuri dimineața la Abu Dhabi, în lipsa unei permisiuni de aterizare la Kathmandu.

Potrivit coordonatorului ONU, majoritatea echipelor străine de salvare se află în continuare în capitala nepaleză. ‘Există un interval de șapte până la nouă zile, maximum, pentru a salva persoane. Suntem în a patra zi’, a adăugat el, apreciind că după aceea operațiunile vor trece în altă etapă.

Citeşte şi Cutremurul din Nepal: Bilanţul victimelor ar putea ajunge la 10.000. Trei zile de doliu naţional