Situaţie nemaivăzută în România. Judecătoria din Buzău se va muta la mall

Buzoienii se confruntă cu o situaţie nemaiîntâlnită în ţară. Potrivit România TV, judecătoria din localitate se va muta într-un complex comercial, printre magazine cu haine sau bijuterii, cinomatograf sau fast-food-uri.

07 iul. 2015, 20:05
Situaţie nemaivăzută în România. Judecătoria din Buzău se va muta la mall

La mall-ul din Buzău nu îşi vor mai da întâlnire doar pasionaţii de shopping, ci şi poliţiştii, care îi vor aduce în faţa magistraţilor pe infractori. Din lipsă de spaţiu, Judecătoria se mută din actuala clădire, pe care o împarte cu Tribunalul.

Preţul mai mic cerut de firma care administrează mall-ul a fost principalul criteriu pentru care judecătorii au ales noua clădire în care va funcţiona în următorii 5 ani. Astfel, pentru cei 2.200 de metri pătraţi în care vor fi amenajate sălile de judecată şi spaţiile de detenţie vor scoate din visteriile statului 13.500 de euro lunar.

Reprezentanţii Judecătoriei spun că mall-ul este obligat să amenajeze acum spaţii speciale care să ofere siguranţă, dar şi o intrare separată în aşa fel încât oamenii care ies cu sacoşele pline de la cumpărături să nu dea nas în nas cu infractorii în cătuşe.