Situaţie ridicolă în pregătirea armatei olandeze: Eşti nevoit să strigi poc, poc, poc dacă nu ai gloanţe

Reducerile bugetare care vizează armata olandeză au dat naştere unor situaţii cel puţin ciudate.

04 aug. 2015, 07:30
Situaţie ridicolă în pregătirea armatei olandeze: Eşti nevoit să strigi poc, poc, poc dacă nu ai gloanţe

Jurnaliştii olandezi au intrat în posesia unui e-mail confidenţial, în care se arată că rezervele de muniţie sunt atât de reduse încât soldaţii nu vor mai primi gloanţe pentru antrenamentele militare, potrivit RT.

Mai mult, militarii au primit indicaţii să imite şi suntelele rezultate atunci când trag cu puşcă. Unele antrenamente militare obligatorii au fost anulate, iar altele se desfăşoară fără muniţie. Acestea şi alte detalii îngrijorătoare au ieşit la iveală după ce un email intern al Ministerului Apărării a ajuns sub ochii jurnaliştilor olandezi. Conform jurnaliştilor olandezi, soldaţii ar fi fost instruiţi să nu uite să reproducă sunetele descărcării unei arme.

Citeşte şi Statul Islamic cumpără armament din România, susţine un deputat irakian. Ambasadorul român neagă acuzaţiile

Dacă nu ai gloanţe, eşti nevoit să strigi: „Poc, poc, poc!”. Nu îi poţi cere asta unui profesionist. Este dramatic„, a declarat Jean Debie, preşedintele sindicatului VBM.

Situaţia a început să afecteze moralul soldaţilor olandezi. Ministrul Apărării a obţinut o creştere modestă a bugetului pentru anul acesta şi a anunţat că rezervele de muniţie vor fi completate atunci când fonduri suplimentare vor fi disponibile. Cu o lipsa acută de echipament militar se confruntă şi armata germană. La începutul anului a ieşit la iveală că soldaţii germani au folosit în loc de arme cozi de maturi vopsite în negru pe care le-au ataşat vehiculelor blindate.

Cum se antrenează soldaţii din Mali: Sunete din gură pe post de muniţie VIDEO