ŠKODA lansează noul model Fabia în România

ŠKODA lansează în România a treia generație Fabia, model care a debutat în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2014. Noua ŠKODA Fabia se încadrează în clasa mică, îmbină caracterul practic cu designul emoțional și beneficiază de tehnologie de ultimă oră.

RomaniaTV.net
30 ian. 2015, 10:44

Noua Fabia. În România, noua ŠKODA Fabia se lansează în 15 variante de culori de caroserie și un concept special – ColourConcept – care le permite clienților să-și aleagă o culoare anume pentru plafon, jante și oglinzi retrovizoare laterale.

Noua Fabia este cu până la 17% mai economică și dispune de sisteme inovatoare de asistență, prezente la modelele din clase superioare. Acest model este mai lat și mai spațios, având cel mai mare portbagaj din clasa sa – 330 de litri (cu 15 litri mai mare decât generaţia precedentă) – care poate fi mărit până la 1.150 de litri, dacă bancheta din spate este rabatată.

Noua Fabia. Gama de motorizări include patru propulsoare pe benzină şi trei diesel, cu puteri cuprinse între 60 CP şi 110 CP. Toate respectă normele Euro6, au sistem start-stop şi sistem de recuperare a energiei din frânare. Noua ŠKODA Fabia vine cu un nou sistem ESC cu multi-collision braking cu 6 airbaguri standard și Front Assistant cu tehnologie radar.

Noua Fabia. La capitolul siguranţă, noul model Fabia a primit numărul maxim de 5 stele din partea Euro NCAP, organismul european independent ce evaluează siguranţa oferită de noile modele lansate pe piaţă. Modelul este prevăzut cu celulă de siguranță îmbunătățită, volan reglabil pe înălțime și adâncime, centuri de siguranță cu senzor pentru toate cele cinci locuri, cele din față fiind reglabile pe înălțime și, în plus, au și pretensionare pirotehnică.

Noua ŠKODA Fabia este o mașină modernă care va impune noi standarde în segmentul său. Acesta este primul model care a împrumutat elemente din Vision C, prezentat anul trecut la Geneva, și care vine cu tehnologiile MirrorLink™ și SmartGate integrate”, a declarat Vlad Rusu, Director Marcă ŠKODA, parte a grupului Porsche Romania.

Modelul este echipat cu până la 10 noi soluții Simply Clever, incluzând tehnologia MirrorLink™- aceasta fiind pentru prima oară disponibilă într-o ŠKODA – pentru a conecta smartphone-ul cu automobilul.

MirrorLink™ este o „oglindă” a display-ului unui telefon mobil. Ecranul modelului devine astfel panoul de comandă pentru smartphone. Avantajul vine din siguranța oferită de MirrorLink, care permite utilizarea în mers doar a aplicațiilor certificate în prealabil, conform standardelor de siguranță MirrorLink 1.1. În staționare pot fi accesate toate aplicațiile din telefon. În prezent, pe piață există dispozitive mobile care suportă protocolul MirrorLink™ în versiunile 1.0 și 1.1. Diferența între cele două este dată de posibilitatea utilizării aplicațiilor sigure, mai ales în timpul condusului.

SmartGate este o altă premieră care se lansează odată cu noua Fabia. SmartGate transmite prin WiFi peste 40 de parametri masurați de senzorii mașinii catre aplicațiile instalate în smartphone. Acești parametri sunt preluați de aplicațiile din smartphone și oferă șoferului analize și informații privind modul de condus sau starea autoturismului.

Prima generație Fabia a fost lansată în 1999, urmată de a doua în 2007. Din 1999 și până la sfârșitul anului 2014, în România s-au vândut 44.500 de unități ŠKODA Fabia.