Şmecherul din Iaşi cu Ferarri are 28 de dosare penale pentru şofat fără permis VIDEO

Lucian Zlate susţine că aceste dosare sunt sau vor fi clasate de instanţe de judecată. "Eu nu pot intra în calculatorul poliţiei şi să îmi redau dreptul de a conduce", a declarat fiul fostei directoare a fabricii Terom, Viorica Zlate.

23 mai 2018, 12:40
Şmecherul din Iaşi cu Ferarri are 28 de dosare penale pentru şofat fără permis VIDEO

Lucian Zlate, controversatul fiu al fostei directoare a fabricii Terom, Viorica Zlate, unul dintre ieşenii care deţin Ferarri, se plimbă pe Copou cu bolidul, însă are permisul suspendat. Ultima oară când a fost prins de poliţişti la volan a fost în noaptea de 21 aprilie, pe Copou. Astfel, Zlate mai are puţin şi atinge un record de 30 de dosare penale pentru conducere fără permis.

Citeşte şi Magistraţii Judecătoriei Iaşi, îngrijoraţi de modificările din Justiţie: Nu reprezentăm un fenomen infracţional

La momentul respectiv, pe 21 aprilie, într-o sâmbătă sea­ră, Lucian Zlate se afla la volanul Ferrari-ului său roşu, cu numărul IS-80-ZLV, şi circula pe Independenţei, către Copou. Acesta mergea cu viteză, iar un echipaj de poliţie care circula în spatele său i-a făcut semn să tragă pe dreapta. Echipajul de poliţie se afla într-o acţiune de depistare a şoferilor băuţi realizată cu voluntarii Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră „Worldstreet”, în cadrul unei campanii denumite „Have Fun! Don’t Drink & Drive”. Zlate era vizibil iritat şi pus pe scandal, însă motivul s-a aflat ulterior: acesta avea permisul suspendat.

Zlate a început un joc psihologic pentru a testa nervii poliţiştilor: a refuzat din start să le ofere documentele, rugându-i pe agenţi să-l amendeze pentru lipsa actelor. De asemenea, a refuzat să sufle în etilotest şi i-a rugat pe poliţişti să îl ducă la spital pentru probe, bazându-se pe faptul că oamenii legii nu vor vrea să piardă ore bune degeaba, ei fiind în acţiune. Un alt noroc al lui Zlate a fost că staţia unui poliţist nu funcţiona, iar celălalt nu avea dreptul de a face interogări în baza de date. Cei doi poliţişti l-au sancţionat verbal pe Zlate, iar după o scurtă dispută verbală cu poliţiştii, acesta a plecat. Zlate a fost văzut apoi plimbându-se cu autoturismul său Ferrari, prin Copou. A doua zi, poliţiştii au făcut verificări în baza de date şi au găsit că tânărul avea permisul suspendat.

„În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără a avea acest drept. Cercetările continuă”, a precizat Adina Lupu, din cadrul Poliţiei Iaşi.

„Problemele mele au început în anul 2008”

Potrivit unor informaţii din cadrul an­chetei, Lucian Zlate „a adunat” zeci de dosare penale pe numele său, în ultimii ani. De altfel, în preajma zilei de 21 aprilie, atunci când a fost prins conducând un autoturism, acesta era aşteptat la Poliţia Rutieră pentru a fi audiat într-un alt dosar penal deschis prin 2015, tot pentru conducere fără permis. Însă a declinat „invitaţia”. Acesta a recunoscut jurnaliştilor că are în prezent 28 de dosare penale deschise. Acesta a adunat dosare penale prin toată ţara, mai toate fiind deschise pentru conducere fără permis.

Culmea, în multe cazuri, dosarele au fost clasate, însă el nu s-a mai „obosit” să ducă la Poliţia Rutieră documentul clasării, pentru a i se reda dreptul de a conduce, aşa cum pre­vede legea, şi cum obişnuiesc oamenii de rând. În orice caz, primul dosar penal deschis pe numele lui Zlate a fost în anul 2009, pentru conducere fără permis.

„Eu nu pot intra în calculatorul poliţiei şi să îmi redau dreptul de a conduce. Eu am la acest moment 28 de dosare penale pentru conducere fără permis însă toate au fost clasate. Trebuia ca Poliţia Rutieră să schimbe în calculator faptul că am dreptul de a conduce. Eu nu mă încred în Poliţia Rutieră, ci în justiţie, care a arătat că nu mă fac vinovat de nicio infracţiune. Eu le-am cerut poliţiştilor să îmi arate pentru ce mi-a fost suspendat dreptul de a conduce, abaterea. Nu au fost în stare. Dacă doriţi să ştiţi, problemele mele au început în anul 2008, când, la Vaslui, mi-a fost suspendat dreptul de a conduce, pentru viteză. De atunci mi-au început pro­blemele, însă şi atunci mi-am rezolvat problema prin intermediul justiţiei”, a spus ieri Lucian Zlate.