Smintiţi la volan. Deşi au provocat accidente grave, conduc în continuare fără probleme

Şoferii teribilişti sunt un pericol pe şoselele din România. După ce au omorât şi au rănit oameni, mulţi dintre ei circulă în continuare fără nicio restricţie, informează România TV.

17 aug. 2014, 08:44
Smintiţi la volan. Deşi au provocat accidente grave, conduc în continuare fără probleme

Un şofer din Suceava a omorât un copil de 6 ani pe trecerea de pietoni, dar conduce în continuare liniştit. Este cercetat în libertate, iar poliţiştii i-au eliberat chiar şi o dovadă prin care a mai putut conduce legal încă 15 zile de la tragedie.

Asta în timp ce părinţii băieţelului ucis şi-au îngropat copilul şi cereau disperaţi să se facă dreptate. „A fost o tragedie şi dânsul este in libertate. L-au scos pe uşa din spate. Nu l-a văzut nimeni”, a declarat tatăl copilului. Băieţelul de 6 ani era cu verişoara de mână şi traversau împreună trecerea de pietoni, când au fost izbiţi de maşina de lux.

Un tânăr avea 9 dosare întocmite pentru conducere fără permis când i s-a intocmit şi cel de-al 10-lea. A dat nas în nas cu poliţiştii când conducea băut şi cu permisul suspendat. Povestea lui scoate la iveală o problemă mai veche a codului rutier din România. Legislaţia actuală nu stabileşte un număr de dosare penale la care şoferului i se retrage dreptul de a conduce.

În Sibiu, un alt şofer a bătut recordul când a fost prins beat la volan şi fără permis, de două ori, în numai 3 ore. Ca ei sunt zeci de şoferi care au omorât sau au rănit oameni şi care continuă să fie un pericol pe şosele.