Smogul toxic din New Delhi: Autorităţile opresc construcţiile şi interzic camioanele în oraş

Autoritățile din New Delhi au anunțat măsuri urgente, printre care sistarea activităților în construcții și limitarea numărului de mașini și alte vehicule, în condițiile în care localnicii se confruntă joi cu a treia zi consecutivă de poluare masivă.

RomaniaTV.net
09 nov. 2017, 12:10
Smogul toxic din New Delhi: Autorităţile opresc construcţiile şi interzic camioanele în oraş

Medicii au cerut guvernului indian să declare urgență medicală la nivelul întregului oraș, în contextul în care New Delhi este practic sufocat de marți de smogul toxic, relatează DPA.

Indicatorii privind calitatea aerului arată niveluri medii de 940, a declarat ministrul șef din New Delhi, Arvind Kejriwal, de peste 40 de ori limita pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) o consideră sigură.

Kejriwal a mai declarat presei că a emis ordine pentru a le interzice camioanelor comerciale să intre în oraș, cu excepția celor care transportă bunuri esențiale, oprind toate activitățile din construcții și majorând taxele de parcare pentru a-i obliga pe localnici să folosească transportul în comun.

De asemenea, este foarte probabil ca guvernul local să relanseze schema conform căreia mașinile private vor putea circula în zile alternative, în funcție de terminația numărului de pe plăcuțele de înregistrare cu un număr par sau impar, potrivit Agerpres.

Miercuri, guvernul din New Delhi a închis toate școlile din metropolă până duminică, dar locuitorii supărați, care suferă din cauza poluării, au solicitat mai multe măsuri și au criticat autoritățile pentru lipsa lor de acțiune.

Șeful guvernului local susține însă că principalul motiv al acestui val de poluare este faptul că fermierii au ars miriștile pentru a curăța terenul cultivabil. Până când această problemă este abordată, locuitorii din New Delhi vor continua să respire aerul poluat, a adăugat el.

New Delhi, un oraș cu o populație de 19 milioane de locuitori, a fost inclus printre orașele cele mai poluate din lume în studiile din ultimii ani, iar eforturile de a limita înrăutățirea calității aerului nu au dat roade până în prezent.

Citeşte şi „Ceaţă toxică” în Marea Britanie. Peste 100 de persoane au avut nevoie de îngrijire medicală