SNOOKER LIVE VIDEO: MARK SELBY – JOHN HIGGINS, finală de vis la Eurosport

SNOOKER LIVE VIDEO MARK SELBY - JOHN HIGGINS EUROSPORT LIVE. Mark Selby câştigă THRILLER-ul cu Ding Junhui şi se califică pentru a doua oară la rând în FINALĂ: „Abia aştept finala! Ce meci a fost cu Ding”.

RomaniaTV.net
29 apr. 2017, 18:29
SNOOKER LIVE VIDEO: MARK SELBY – JOHN HIGGINS, finală de vis la Eurosport

SNOOKER LIVE VIDEO MARK SELBY – JOHN HIGGINS EUROSPORT LIVE. S-a stabilit finala Campionatului Mondial de Snooker. John Higgins va evolua în marea finală împotriva lui Mark Selby, în reeditarea finalei din urmă cu un deceniu. Atunci, tânărul Selby a fost învins de Higgins cu scorul de 18-13.

Mark Selby este primul finalist al ediţiei 2017 a Campionatului Mondial de snooker. „Bufonul” l-a învins cu 17-15 pe Ding Junhui. După meci, Selby a spus la conferinţa de presă: „A fost un meci grozav, am avut o şansă când Ding a ratat bila albastră şi ştiam că poate fi o oportunitate foarte bună pentru mine. A fost grozav să închei sesiunea cu 12-12 ieri. Ding a jucat extraordinar, a avut 3 break-uri de peste 100 de puncte şi eram foarte mulţumit că am scăpat destul de uşor. Acum abia aştept o nouă finală. Trebuie să mă odihnesc şi mâine voi evolua într-o nouă finală. 

E o ocazie fantastică să joc din nou cu John Higgins, după 10 ani, în finala Campionatului Mondial. În 2007 am fost foarte tânăr şi chiar dacă am revenit, John Higgins şi-a arătat clasa şi m-a învins. Nu sunt surprins că joacă o nouă finală. Cu toţii avem momente mai proaste în carieră şi el a reuşit să revină la cel mai înalt nivel.” 

În cealaltă semifinală, John Higgins a trecut cu 17- 8 de Barry Hawkins.

Ronnie O’Sullivan, cvintuplul campion mondial, a fost eliminat din sferturile de finală ale Campionatului Mondial de finalistul de anul trecut, Ding Junhui (China), scor 10-13.

Sesiunea finală a plecat de la scorul de 10-6 în favoarea sportivului asiatic, însă „Racheta” a făcut două break-uri impresionante (97 şi 146), pentru a câştiga trei din primele patru frame-uri şi a relansa partida. Finalul i-a aparţinut însă lui Ding, care cu un break de 117 a închis în cele din urmă partida. Chinezul de 30 de ani a reuşit astfel prima sa victorie împotriva lui Ronnie într-o competiţie pe puncte, din 2006.