SNSPA aduce la Bucureşti experţi americani în politici publice şi campanii de comunicare în domeniul sănătăţii

În contextul discuțiilor pe care le-a generat noua Lege a vaccinării, dar și a reticenței cu care populația primește astfel de politici publice, experți americani cu notorietate în gestionarea comunicării medicale și în promovarea sănătății vin la București pentru a avansa propuneri despre modalitățile optime de comunicare în acest domeniu.

RomaniaTV.net
25 oct. 2017, 13:03
SNSPA aduce la Bucureşti experţi americani în politici publice şi campanii de comunicare în domeniul sănătăţii

În perioada 26 – 27 octombrie 2017, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Cox Center for International Mass Communication Training and Research, din cadrul University of Georgia (SUA) organizează workshop-ului „Health Communication and Social Context”. La eveniment vor participa experți americani de prestigiu, cu o bogată experiență în domeniul politicilor publice și a comunicării în domeniul sănătăți. Printre aceștia se numără Sarah Smith, Director în cadrul Agenției federale americane pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), cel mai renumit centru epidemiologic din lume. Aceasta este expertă în domeniul securității sanitare globale și a politicilor publice în domeniul sănătății.

De asemenea, vor fi prezenți Dr. Jeff Springston, profesor și prodecan la University of Georgia, coordonatorul mai multor cercetări internaționale pe teme de prevenție în sănătate și intervenție comunitară în domeniul vaccine advocacy, și Dr. Charles N. Davis, decanul Henry W. Grady College of Journalism and Mass Communication din cadrul University of Georgia.

În cadrul discuțiilor, specialiștii americani, dar și cei din România vor avansa propuneri despre modalitățile optime de comunicare în sănătate, cu un accent asupra contextului social românesc și global actual în care se desfășoară interacțiunea medicilor cu pacienții.

Evenimentul este organizat cu sprijinul profesorului Tudor Vlad, director al James M. Cox Jr. Center for International Mass Communication Training and Research din cadrul University of Georgia și al rectorului SNSPA, Remus Pricopie.

Reamintim că, luni, plenul Senatului a adoptat, cu 99 de voturi pentru și o abținere, proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România.

Proiectul de act normativ instituie obligația vaccinării copiilor și prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză acest lucru, ce pot merge de la avertisment şi până la amenzi de 10.000 de lei.

Senatul este primă cameră sesizată în acest caz, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaților.