Şoc în diaspora. Un preot român din Italia s-a spânzurat în casa parohială

Adrian Cristinel Bulai, preot la Bevilacqua și Marega (Provincia Verona), a fost găsit spânzurat de doi enoriași, care s-au dus să îl caute alarmați de absența sa de la slujba de dimineaţă.

17 ian. 2017, 20:34
Şoc în diaspora. Un preot român din Italia s-a spânzurat în casa parohială

Cercetările carabinierilor nu au scos la iveală urme de efracție. Preotul nu a dorit să lase niciun bilet pentru a-și explica gestul, comis tocmai în ajunul sărbătoririi patronului localității, Sfântul Anton, în timp ce localnicii sunt răvășiți, mai ales că preotul era o persoană mereu cordială și amabilă.

Preotul Adrian, de 43 de ani, originar din România, sosise la Bevilacqua în 2011. Născut în România din părinți romano-catolici și al optulea dintre nouă frați, părintele Adrian a intrat în 1991 în seminarul Fraților Minori Conventuali din oraşul Roman (jud. Neamţ). Potrivit gazetaromaneasca.com, după efectuarea jurămintelor temporare și noviciatului, s-a înscris la Facultatea de Teologie din oraș, afiliată Facultății Pontificale ”San Bonaventura” din Roma. A fost hirotonisit preot în 2000 și în 2002 și-a luat licența în Teologie.

În 2004 s-a transferat la dieceza din Verona. Inițial numit vice-paroh la Caprino Veronese și Lubiara, în 2005 a devenit paroh la Beata Vergine din Borgo Novo. În 2007 a fost transferat la Novaglie di Valpantena și în 2009 a devenit paroh pentru Fane, Torbe, Prun și Mazzano di Valpolicella.