ŞOCANT. Doar 30% din reclamaţiile de viol sunt reale. Restul sunt poveşti născocite

Peste 80 de reclamaţii de viol au fost înregistrate de la începutul anului. Dintre acestea, prea puţine s-au dovedit a fi reale şi chiar s-a început urmărirea penală, restul fiind ori poveşti născocite de victimele care erau geloase pe prieten/concubin, ori victimele au renunţat la plângeri, împăcându-se cu făptaşul.

23 oct. 2014, 08:14
ŞOCANT. Doar 30% din reclamaţiile de viol sunt reale. Restul sunt poveşti născocite

„81 de cazuri de viol au fost reclamate, de la începutul acestui an, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa, dintre care 21 au fost reale. În anul 2014 se înregistrează o scădere a acestui fenomen”, a precizat subcomisarul Carmen Şerbănescu din cadrul IPJ Constanţam potrivit cugetliber.ro.

Citeşte şi Şocant! 10% dintre studentele acestei universităţi au fost VIOLATE

De menţionat este faptul că niciun violator nu a rămas nepedepsit: toţi au fost arestaţi preventiv, pentru că prezentau pericol social.

Dacă ai minţit vei avea dosar penal

Însă să nu vă gândiţi că dacă reclamaţi la Poliţie un caz fals de viol veţi rămâne nepedepsiţi. Dacă se dovedeşte, pe parcursul anchetei, că fapta nu a existat vă veţi alege cu dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Aşa a păţit şi o tânără din Moldova, pe care a luat-o un şofer de TIR în cursă, până la Constanţa. După ce au întreţinut raporturi sexuale de mai multe ori, bărbatul i-a spus tinerei că este însurat şi nu are de gând s-o ia acasă, aşa că o va lăsa în gara Constanţa, la tren, pentru a se întoarce acasă. Numai că tânăra, care nu avea bani la ea, ci doar telefonul mobil, s-a gândit să facă un „bine” şi să sune la Poliţie, reclamând că a fost violată. După ore întregi de cercetări, în care bărbatul a fost căutat, prins şi audiat de poliţişti, tânăra, căreia îi venise rândul la audiat, a recunoscut că, de fapt, minţise. Aceasta le-a povestit oamenilor legii că nu avea bani pentru a se întoarce acasă, aşa că s-a gândit să vină la Poliţie, că poate poliţiştii îi vor aranja să ia trenul către casă gratis.

Citeşte şi VIOLATORUL PLÂNGĂCIOS. A violat o tânără în timp ce plângea şi îi cerea iertare. „Nu pot să mă abţin….”

Băieţei violaţi

Violul este o experienţă predilect feminină. Însă la nivelul judeţului Constanţa s-au înregistrat, în acest an, şi trei cazuri de violuri între persoane de acelaşi sex. Este vorba despre violuri care au avut loc în Medgidia, Mihail Kogălniceanu şi Bărăganu. În fiecare dintre aceste trei cazuri a fost vorba despre adolescenţi care i-au obligat pe mai mulţi copii (băieţi!) să le facă sex oral sau pe care i-au violat anal. Aceste fapte sunt cu atât mai grave cu cât victimele au vârste extrem de fragede, de la un an şi patru luni până la 12 ani.

Totuşi, de menţionat este şi faptul că nu au fost înregistrate cazuri de viol, urmate de moartea sau sinuciderea victimei.

Poliţiştii spun că, de multe ori, victimele violului au fost bătute, dar şi lipsite de libertate. În astfel de situaţii, la examenul corporal se vor vedea şi semnele lăsate de eventualele bătăi sau constrângeri, care vor conta la dosar. Tot în acest an, la Murfatlar, o tânără a fost violată de patru indivizi.

Citeşte şi Caz ŞOCANT: O tânără 26 de ani de ani a violat un bărbat în timpul somnului. Nu s-a depus plângere

Monstru cu chip de om

Ca dovadă a faptului că aceste fapte nu rămân nepedepsite, un individ din Peştera a fost condamnat de magistraţi după ce şi-a violat fiica în repetate rânduri. Totul a început pe data de 2 iunie 2011. Dumitru Marin, de 42 de ani era acasă, singur, cu fata lui, pe atunci în vârstă de 12 ani. Mai întâi a violat-o în dormitor, iar după două ore, a violat-o din nou. Din august 2011 şi până în vara iulie 2014, individul a violat-o de două-trei ori pe săptămână. Nu i s-a putut împotrivi pentru că o ameninţa că o bate. În multe cazuri, a şi agresat-o, numai să-şi atingă scopul. Copila, care acum are 15 ani, a încercat de două ori să se sinucidă, pentru că nu mai suporta abuzurile din partea tatălui ei.

„Persoana vătămată minoră a încercat să se sinucidă de două ori, înghiţind mai multe pastile şi consumând o cantitate însemnată de alcool medicinal”, precizează procurorul Ciprian Bodu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.