ŞOCANT: 80 de CADAVRE s-ar mai putea afla la locul PRĂBUŞIRII avionului malaezian

Până la 80 de trupuri neînsufleţite s-ar mai putea afla la locul prăbuşirii avionului Boeing 777, al companiei Malaysia Airlines, în estul Ucrainei, şi există preocupări că Rusia 'subminează activ' investigaţia în acest caz, a declarat joi şefa diplomaţiei australiene, Julie Bishop.

31 iul. 2014, 08:02
ŞOCANT: 80 de CADAVRE s-ar mai putea afla la locul PRĂBUŞIRII avionului malaezian

‘Am avut cel mai puternic sprijin posibil din partea guvernului ucrainean, dar luptele continuă şi nu există un armistiţiu’, a declarat ministrul de externe australian, Julie Bishop, pentru ABC. ‘Marea mea preocupare este că Rusia subminează activ acest proces’, a precizat şefa diplomaţiei australiene.

Australia, SUA şi Europa acuză Moscova de înarmarea rebelilor suspectaţi că au doborât zborul MH17 la 17 iulie. Rusia neagă acuzaţiile aduse în acest caz.

Anchetatorii internaţionali nu au reuşit să ajungă la locul tragediei pentru a căuta mai multe probe şi cadavre ale pasagerilor. Majoritatea victimelor catastrofei aviatice erau cetăţeni olandezi, malaezieni şi australieni. Potrivit ministrului australian, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că se angajează să asigure accesul, dar zona tragediei a rămas nesigură.

Citeşte şi ANCHETĂ OFICIALĂ în cazul tragediei aviatice din Ucraina: Avionul s-a prăbuşit după explozia unei rachete

În Australia va avea loc, la o catedrală din Melbourne, o ceremonie religioasă de comemorare a victimelor zborului MH17, a afirmat premierul australian Tony Abbott.

O forţă de poliţie malaeziană de 68 de persoane urmează să ajungă la Kiev joi pentru a ajuta la securizarea locului tragediei aviatice. Contingentul a fost însoţit de ministrul de interne malaezian Ahmad Zahid Hamidi şi de un comandant al poliţiei.

Citeşte şi Putin, făcut VINOVAT de DOBORÂREA avionului malaezian în estul Ucrainei

SUA şi UE au impus în această săptămână noi sancţiuni dure împotriva Moscovei, inclusiv în sectoarele financiar şi al armamentului.