ŞOCANT: Noi RĂMĂŞIŢE UMANE descoperite pe locul prăbuşirii avionului malaezian în Ucraina

Experţi au recuperat mai multe rămăşiţe umane de la locul prăbuşirii aeronavei Malaysia Airlines din estul Ucrainei, a anunţat vineri premierul australian, Tony Abbott, citat de agenţia DPA, potrivit Agerpres.

01 aug. 2014, 07:03
ŞOCANT: Noi RĂMĂŞIŢE UMANE descoperite pe locul prăbuşirii avionului malaezian în Ucraina

Noi rămăşiţe umane au fost descoperite la locul prăbuşirii MH17, potrivit premierului australian ‘Echipa care a plecat (…) a fost la faţa locului şi, din câte am înţeles eu, a recuperat noi rămăşiţe’, a declarat Abbott pentru reporteri la Sydney. O echipă mai consistentă intenţionează să se deplaseze acolo în următoarele 24 de ore, a mai spus el.

Aeronava Boeing la bordul căreia se aflau 298 de persoane se pare că a fost doborâtă de rebelii proruşi la 17 iulie. Majoritatea pasagerilor erau olandezi, malaezieni şi australieni. Echipele de intervenţie au recuperat multe cadavre, dar şefa diplomaţiei australiene, Julie Bishop, a precizat joi că trupurile neînsufleţite ale 80 de persoane s-ar putea afla în continuare la locul prăbuşirii.

Citeşte şi Ucraina: Explozii puternice lângă locul unde s-a prăbuşit avionul malaezian

Guvernul olandez a confirmat joi că experţi din Olanda, Australia şi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au reuşit să ajungă la locaţie.

Australia, Statele Unite ale Americii şi Europa acuză Moscova că le furnizează armament separatiştilor. Incidentul s-a produs la aproximativ patru luni după ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina, suscitând confruntări violente între armata ucraineană şi separatiştii proruşi din est, notează DPA, citată de Agerpres.