SOCI 2014: Scandal monstru după proba feminină de patinaj artistic

SOCI 2014: Mii de sud-coreeni au reacţionat vehement vineri, după ce 'Regina patinajului artistic' Kim Yu-na a obţinut doar argintul la JO de la Soci, considerând că judecătorii concursului olimpic au furat-o pe compatrioata lor, atribuind-i aurul rusoaicei Adelina Sotnikova.

21 feb. 2014, 11:27
SOCI 2014: Scandal monstru după proba feminină de patinaj artistic

SOCI 2014: După finalul concursului de la Soci, sute de mii de de internauţi au luat cu asalt site-ul de petiţii online Change.org, solicitând judecătorilor să-şi revizuiască notele. Serverele site-ului nu au mai rezistat acestui flux de vizitatori, precizează AFP.

‘Petiţia a înregistrat peste 700.000 de semnături în numai şase ore, iar acest lucru a multiplicat cu cinci recordul de trafic pe site-ul nostru’, a explicat purtătorul de cuvânt al Change.org, Charlotte Hill, adăugând că societatea californiană a mobilizat o echipă de ingineri pentru a menţine serverele în funcţiune.

La rândul său, preşedintele sud-coreean Park Geun-hye şi-a manifestat susţinerea faţă de Kim. ‘Superba dumneavoastră performanţă de la Jocuri este de neuitat. Ea va rămâne nu doar în memoria coreenilor, ci şi a oamenilor din lumea întreagă’, i-a scris preşedintele celebrei sale compatrioate.

Coreea de Sud se aştepta ca Yu-na, campioană olimpică la Vancouver, în urmă cu patru ani, să cucerească un nou aur olimpic, după ce s-a aflat în fruntea clasamentului la finalul programul liber de la Soci.

Performanţa pe gheaţă a lui Kim Yu-na la JO 2014 a fost considerată perfectă de numeroşi sud-coreeni, însă tânăra rusoaică Adelina Stonikova (17 ani) a primit o notă tehnică mai bună, în ciuda unei aterizări greşite după o săritură.

‘Ar fi interesat de văzut dacă Sotnikova va obţine din nou o asemenea notă într-o zi. Yu-na nu a pierdut, ci Rusia a câştigat’, a declarat pentru postul sud-coreean KBS fostul patinator Byeon Seong-jin, care a pregătit-o în trecut pe campioana sud-coreeană, reconvertit între timp în consultat de televiziune.