Social democraţii au stabilit data şi locaţia congresului

Congresul Extraordinar al PSD va avea loc pe data de 10 martie 2018. A fost stabilită și locația, social democraţii urmând să se adune la Sala Palatului.

20 feb. 2018, 21:13
Social democraţii au stabilit data şi locaţia congresului

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit la începutul săptămânii despre acest Congres, mult așteptat. „Vom avea un Congres în luna martie. Este un Congres destul de așteptat din punctul nostru de vedere, pentru că trebuie clarificate unele lucruri”, a declarat ministrul Muncii, luni, 19 februarie, în emisiunea România9, moderată de Ionuț Cristache la TVR1. „În primul rând cred că ar trebui să discutăm despre guvernare, despre modul în care s-a performat sau nu pe anumite paliere”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu. „Cred că trebuie clarificate și unele lucruri vizazi de persoane care sunt încă în conducerea partidului, dar care critică partidul din orice poziție”, a mai zis ministrul Muncii.

De asemenea, după CExN, Ecaterina Andronescu afirmase: „Am discutat că o să avem congres pe 10 sau pe 17 martie, să vedem unde va fi cea mai potrivită locaţie. Noi ne-am dori să fie în Ardeal, dacă o să reuşim…”. Potrivit acesteia, ideea organizării unui congres este una oportună. „În primul rând pentru că este un cadru în care putem să dezbatem problemele care frământă societatea, putem să ieşim de acolo mai întăriţi şi, de ce nu, chiar cu un document strategic referitor la ceea ce avem de făcut în continuare. Eu cred că trebuie să ne uităm şi în perspectivă”, argumentase senatoarea PSD.