Social democraţii, despre înregistrările cu Ţuţuianu: PSD – un partid deschis, democratic. Unii jignesc partidul

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, în legătură cu criticile vicepreşedintelui PSD Adrian Ţuţuianu la adresa ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, că PSD este un partid deschis, democratic, unde există puncte de vedere, opţiuni.

RomaniaTV.net
10 oct. 2018, 11:10
Social democraţii, despre înregistrările cu Ţuţuianu: PSD – un partid deschis, democratic. Unii jignesc partidul

Întrebată dacă se impune sancţionarea lui Ţuţuianu, Plumb a răspuns că depinde în ce context au fost făcute aceste declaraţii.

„PSD este un partid deschis, democratic, există puncte de vedere, opţiuni. Dacă în Comitetul Executiv se ia o decizie cu o majoritate de voturi sau unanimitate, acea decizie se respectă”, a adăugat Rovana Plumb.

Ea a mai spus, întrebată dacă este mulţumită de activitatea lui Ţuţuianu din organizaţia Dâmboviţa, că, din punctul său de vedere, „Adrian Ţuţuianu s-a implicat de fiecare dată de câte ori s-a pus problema de punere în aplicare a programului de guvernare, de a participa în campaniile electorale”.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Dănuţ Andruşcă după înregistrările-bombă: Aştept să mă lămuresc înainte de a-l da în judecată. Replica lui Ţuţuianu

În presă au apărut mai multe stenograme dintr-o şedinţă de partid în care vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu îl critică pe ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă.

Rădulescu despre Ţuţuianu: În loc fiecare să îşi vadă de treaba lui în continuare, unii jignesc partidul

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat miercuri că în formaţiunea din care face parte sunt unii oameni care, în loc să îşi vadă de treabă în continuare, „au alte preocupări – să jignească partidul”.

„Oamenii îşi dau arama pe faţă, nu au înţeles nimic după Comitetul Executiv. În loc fiecare să îşi vadă de treaba lui în continuare, alţii au alte preocupări, să jignească, să meargă în teritoriu, să jignească partidul, să jignească conducerea, colegii miniştri. Ăştia sunt oamenii, calitatea umană, nu am ce să le fac. Într-un partid mare, cum spunea cineva, sunt tot felul de oameni, unii care se cred mai deştepţi decât alţii şi e bine că îşi dau arama pe faţă”, a spus Rădulescu la Palatul Parlamentului, întrebat cum comentează declaraţiile apărute în presă ale liderului PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Întrebat dacă e mulţumit de activitatea ministrului Economiei Dănuţ Andruşcă, Rădulescu a menţionat că acesta are „un trac anume” şi nu poate să se exprime foarte bine în faţa presei.

„Sunt persoane în partidul nostru, unii suntem cu mai mare experienţă politică, alţii cu mai puţină experienţă politică, unii sunt mai buni oratori, alţii nu sunt aşa de buni oratori. Asta nu înseamnă că dacă nu eşti foarte bun orator nu eşti un bun manager sau nu îţi faci treaba. O să vedem. Eu am o părere bună despre Dan Andruşcă, ştiu foarte clar că el are un trac anume şi nu poate să se exprime foarte bine în faţa presei, am discutat de multe ori cu el, eu am o relaţie de prietenie cu el, mi-a spus chestiunea asta, i-am şi sugerat să aibă un purtător de cuvânt, ceea ce s-a şi întâmplat, îşi face temele de fiecare dată. Eu cred că pentru noi ca partid este mai important dacă cei pe care noi i-am pus vremelnic într-o funcţie în Guvern îşi fac şi ne fac programul partidului, dacă nu fac acest program şi nu îşi urmăresc traseul care li s-a înmânat când au preluat acest mandat de ministru, la evaluare nu o să mai rămână. (…) Eu pot să vă arăt, cel puţin în ultimele două luni, că din partea Ministerului Economiei chiar au fost făcute comunicate zilnic”, a menţionat Rădulescu.

Potrivit unor informaţii din presă, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, l-a criticat în termeni foarte duri pe ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, la o întâlnire cu lideri locali din judeţ.