Social-democraţii din Constanţa, Alba, Vâlcea şi Dolj cer excluderea lui Mihai Chirica din partid

Social-democraţii din Alba, Constanţa, Dolj şi Vâlcea au decis, miercuri după-amiază, în şedinţe ale Comitetului Executiv Judeţean, să ceară excluderea din PSD a primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica, sau demiterea acestuia din funcţia de vicepreşedinte al partidului. De asemenea, social-democraţii au transmis un mesaj de susţinere pentru Guvernul Grindeanu şi şi-au afirmat sprijinul necondiţionat pentru Liviu Dragnea la conducerea partidului.

15 feb. 2017, 20:40
Social-democraţii din Constanţa, Alba, Vâlcea şi Dolj cer excluderea lui Mihai Chirica din partid

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Alba a decis, miercuri seară, să îi susţină pe premierul Sorin Grindeanu şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, propunând totodată sancţionarea disciplinară a primarului din Iaşi, Mihai Chirică, pentru „modul nestatutar în care a făcut o serie de declaraţii publice ce exprimă puncte de vedere personale”.

Potrivit unui comunicat de presă remis de PSD Alba, în urma consultării membrilor Comitetului Executiv Judeţean al organizaţiei, au fost adoptate, miercuri seară, trei rezoluţii importante ce se referă la susţinerea Guvernului Grindeanu, a preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, precum şi propunerea sancţionării disciplinare a primarului din Iaşi, Mihai Chirică, pentru „modul nestatutar în care a făcut o serie de declaraţii publice ce exprimă puncte de vedere personale”.

„Având în vedere recentele evenimente interne şi internaţionale, pentru întărirea structurilor interne ale PSD, PSD Alba consideră că preşedintele Liviu Dragnea este singurul care poate menţine unit partidul şi poate asigura păstrarea guvernării. Luptele interne nu ar face decât să vulnerabilizeze guvernarea, ceea ce îşi doresc adversarii noştri, chiar dacă acest lucru duce la instabilitate politică şi afectează poziţia României. Atât timp cât la conducere se va afla Liviu Dragnea alături de o echipă strâns unită, Partidul Social Democrat va avea competenţa şi forţa pentru a desfăşura o activitate politică şi o guvernare performantă”, se arată în comunicatul PSD Alba.

Social-democraţii din Alba au decis, totodată, să îşi ofere întregul sprijin faţă de liderul partidului, preşedintele Liviu Dragnea, despre care susţine că „a avut un rol capital atât în elaborarea Programului de Guvernare al PSD, cât şi în câştigarea alegerilor generale din decembrie 2016”.

„Preşedintele Dragnea a depus constant eforturi şi a reuşit să menţină unitatea partidului în momente cheie, iar păstrarea coeziunii interne şi victoria în alegeri i se datorează într-o mare măsură. De asemenea, Organizaţia Judeţeană a PSD Alba îl susţine necondiţionat pe premierul Sorin Grindeanu şi echipa guvernamentală în implementarea programului de guvernare”, se mai arată în comunicatul citat.

Social-democraţii doljeni solicită Comitetului Executiv Naţional excluderea din PSD a lui Cătălin Ivan şi Mihai Chirica

Social-democraţii doljeni au decis, miercuri după-amiază, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean, excluderea din PSD a primarului municipiului Iaşi, Mihai Chirica. De asemenea, într-o rezoluţie prin care au cerut întrunirea Comitetului Executiv Naţional, membrii PSD Dolj au solicitat excluderea din partid şi a europarlamentarului Cătălin Ivan.

Membrii Comitetului Executiv Judeţean al PSD Dolj s-au reunit, miercuri după-amiază, pentru a solicita sancţionarea celor care aduc critici la adresa PSD în afara partidului.

„Am solicitat întrunirea Comitetului Executiv Naţional şi declanşarea procedurilor de excludere din partid a domnului Chirica Mihai, primarul de la Iaşi, vicepreşedinte al partidului. Acesta poate fi exclus doar de CEX al PSD. Au fost colegi din sală care au solicitat să introducem în interiorul rezoluţiei şi solicitarea pentru excluderea domnului Cătălin Ivan, europarlamentar, din aceleaşi motive. Nu putem să mergem la drum, unii hăis şi alţii cea. Dacă vor să critice partidul să o facă în interiorul partidului, să spună ce e de făcut, nu să spună în afara partidului, încercând să capitalizeze un capital propriu electoral”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Claudiu Manda, preşedintele PSD Dolj.

La rândul său, Lia Olguţa Vasilescu, vicepreşedinte al organizaţiei naţionale a PSD, a precizat că prin declaraţiile sale Chirica „a depăşit deja o limită.

“Un primar se legitimează prin ceea ce face sau, în unele cazuri, când nu are foarte multe lucruri cu care să se laude, prin populism. Eu cred că s-a depăşit deja o limită. Şi eu sunt un critic, dar în interiorul partidului, în momentul în care critici în afară este clar că nu doreşti binele partidului şi, din punctul meu de vedere, domnul Chirica a greşit flagrant”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu.

Conducerea PSD Vâlcea propune excluderea lui Mihai Chirica pe motiv că ar fi încălcat statutul partidului prin declaraţiile sale

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Vâlcea propune excluderea din PSD a vicepreşedintelui partidului, Mihai Chirica, ”întrucât acesta a încălcat, prin declaraţiile sale, Statutul PSD”, anunţă organizaţia judeţeană într-un comunicat dat publciuităţii miercuri seară. Social-democraţii vâlceni îşi ”reconfirmă sprijinul şi susţinerea totală” faţă de Liviu Dragnea şi faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu.

”Comitetul Executiv Judeţean al PSD Vâlcea a adoptat un punct de vedere cu privire la propunerea de excludere din PSD a domnului vicepreşedinte Chirica Mihai, întrucât acesta a încălcat, prin declaraţiile sale, Statutul PSD”, anunţă PSD Vâlcea într-un comunicat dat publicităţii miercuri seară, după reuniunea forului de conducere al organizaţiei judeţene.

Potrivit aceluiaşi document, în cadrul reuniunii Comitetului Executiv Judeţean al PSD Vâlcea care a avut loc miercuri seară la Râmnicu Vâlcea, social-democraţii din acest judeţ au adoptat o rezoluţie prin care Organizaţia Judeţeană a PSD Vâlcea ”îşi reconfirmă sprijinul şi susţinerea totală pentru Preşedintele PSD”, Liviu Dragnea, dar şi o rezoluţie prin care ”îşi manifestă sprijinul pentrul primul-ministru Sorin Grindeanu şi Guvernul PSD-ALDE, un Guvern rezultat din exprimarea democratică a votului din data de 11 decembrie 2016”.

Marţi, PSD Dâmboviţa, organizaţie condusă de senatorul Adrian Ţuţuianu a dat publicităţii un punct de vedere prin care îşi confirmă susţinerea faţă de Liviu Dragnea şi faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu.

Spre deosebire de colegii lor de partid de la Vâlcea, social-democraţii de la Dâmboviţa nu au solicitat explicit excluderea din partid a lui Mihai Chirica, dar au cerut forurilor de conducere ale PSD să ia în discuţie atitudinea primarului de la Iaşi faţă de acţiunile guvernului condus de Sorin Grindeanu.

PSD Constanţa a votat pentru demiterea lui Chirica din funcţia de vicepreşedinte al partidului: Îl sprijinim necondiţionat pe Liviu Dragnea

PSD Constanţa se delimitează de declaraţiile lui Mihai Chirica, preşedinte al PSD Iaşi, conducerea organizaţiei votând pentru demiterea acestuia din funcţia de vicepreşedinte al partidului la nivel naţional. Social-democraţii constănţenii au transmis, totodată, un mesaj de susţinere pentru Guvernul Grindeanu şi şi-au afirmat sprijinul necondiţionat pentru Liviu Dragnea la conducerea partidului.

Potrivit unui comunicat de presă al PSD Constanţa, Comitetul Executiv Judeţean al organizaţiei, reunit în şedinţă lărgită, a adoptat trei rezoluţii cu privire la susţinerea Guvernului Grindeanu, sprijinul acordat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi declaraţiile lui Mihai Chirica, preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Iaşi.

“PSD Constanţa transmite în unanimitate un mesaj de susţinere pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu şi pentru implementarea programului de guvernare cu care Partidului Social Democrat a câştigat încrederea românilor şi votul acestora la alegerile din 11 decembrie 2016. PSD Constanţa îl sprijină necondiţionat pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului şi se delimitează categoric de declaraţiile domnului Mihai Chirica, votând în unanimitate propunerea de eliberare a acestuia din funcţia de vicepreşedinte naţional al PSD” se arată în comunicatul citat.