Şofer băut, cercetat după ce a lovit cu piciorul un poliţist care, în cădere, şi-a fracturat antebraţul

Procurorii din Bârlad au întocmit dosar penal pentru ultraj pe numele unui şofer băut care, în timp i se recoltau probe biologice de sânge la spital, a lovit cu piciorul un poliţist care, în cădere, şi-a fracturat antebraţul şi făcut entorsă la un picior.

13 mart. 2017, 10:42
Şofer băut, cercetat după ce a lovit cu piciorul un poliţist care, în cădere, şi-a fracturat antebraţul

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, citaţi de news.ro, şoferul a devenit agresiv în momentul în care a fost imobilizat de către poliţişti la Spitalul de Urgenţă Bârlad pentru a i se recolta probe de sânge, după ce a provocat un accident pe o stradă din Bârlad.

Bărbatul a lovit cu maşina mai multe autoturisme parcate pe o stradă din oraş, iar, în urma unei sesizări făcute la 112 de către un martor, o patrulă de poliţie a ajuns la locul accidentului, constatând că şoferul era băut.

În momentul în care i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, bărbatul a devenit violent, astfel că poliţişti l-au încătuşat pentru a-l transporta la spital, unde să-i fie recoltate probe de sânge.

„La unitatea medicală, şoferul s-a manifestat din nou violent, refuzând să i se recolteze probe biologice de sânge. În consecinţă, bărbatul a fost imobilizat şi supus procedurii de recoltare. În acel moment, şoferul l-a lovit cu piciorul de poliţist, iar acesta s-a dezechilibrat şi a căzut”, a declarat, luni, pentru News.ro responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Loredana David.

În urma loviturii, poliţistul şi-a fracturat antebraţul şi a făcut o entorsă la un picior, el depunând ulterior la Parchetul Judecătoriei Bârlad o plângere pentru ultraj împotriva şoferului.

De asemenea, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului de 60 de ani pentru refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.