Şofer de microbuz, prins cu anabolizante de mare risc ascunse în borcane cu gem

Inspectorii Biroului Vamal de Frontieră Oancea au confiscat 38 fiole anabolizante de mare risc, ascunse în bagajele unui şofer de microbuz, în borcane de gem.

16 apr. 2014, 14:57
Şofer de microbuz, prins cu anabolizante de mare risc ascunse în borcane cu gem

La Biroul Vamal de Frontieră Oancea s-a prezentat pentru control un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Republica Moldova, cu itinerariu pe ruta Republica Moldova-Marea Britanie, relatează Agerpres.

La controlul vamal inspectorii au descoperit 23 fiole Sustaver şi 15 fiole Testover, disimulate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale şoferului, în borcane cu gem. Substanţele active conţinute de fiole sunt substanţe dopante, cu grad mare de risc, prevăzute în anexa la Legea nr. 104/2008 modificată şi completată cu Legea nr. 10/2011 privind prevenirea şi combaterea traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc.

Conform prevederilor legale în vigoare, autoritatea vamală a luat măsura reţinerii celor 38 fiole, în vederea confiscării, sancţionând şoferul cu amendă în valoare de 10.000 lei.