ŞOFER fără permis, oprit de poliţişti cu focuri de armă după o urmărire ca-n filme

Un tânăr fără permis, dintr-o localitate din judeţul Dolj, a fost oprit de polițiști cu focuri de armă, după ce a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii.

23 aug. 2015, 11:08
ŞOFER fără permis, oprit de poliţişti cu focuri de armă după o urmărire ca-n filme

Tânărul de 24 de ani, obișnuit să-și conducă BMW-ul fără permis pe drumurile din județ, a fost oprit de polițiști, sâmbătă, în localitatea Catane, Dolj.

În cursul zilei de vineri tânărul fusese, de asemenea, depistat conducând acelaşi autoturism în comuna Catane, ocazie cu care poliţiştii îi întocmiseră dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere, scrie gds.ro.

Poliţiştii i-au făcut conducătorului auto semnal regulamentar de oprire, însă acesta nu s-a conformat, a trecut de poliţişti şi a continuat drumul fapt pentru care poliţiştii au trecut la urmărirea autovehiculului în cauză, având semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de serviciu în funcţiune.

La ieşirea din Catane, din cauza vitezei excesive cu care se deplasa, precum şi a lipsei de experienţă a celui de la volan, autoturismul a părăsit partea carosabilă în partea dreaptă, intrând într-un şanţ de colectare a apei, apoi a intrat în coliziune cu un copac, după care s-a răsturnat.

După ce şoferul a ieșit din autoturism, a încercat să profite de faptul că la faţa locului se strânseseră mai mulţi localnici şi a încercat să fugă pentru a nu fi tras la răspundere penală. Poliţiştii au procedat gradual la folosirea mijloacelor din dotare pentru imobilizarea suspectului şi, pentru a ţine sub control starea tensionată, au fost nevoiţi să facă uz de armamentul din dotare şi au tras două focuri de armă în plan vertical.

CITEŞTE ŞI Accident în Capitală, provocat de un şofer începător. Două persoane au fost rănite VIDEO

Poliţiştii l-au imobilizat pe tânărul fugar, care a fost condus ulterior la postul de poliţie unde i s-a întocmit un nou dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

În timpul intervenţiei poliţiştilor, în urma folosirii armamentului, nu au rezultat victime omeneşti şi nici pagube materiale, iar şeferul nu a suferit leziuni sau vătămări care să-i pună în pericol viaţa şi a refuzat să fie transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.