Şoferul camionului care a provocat un accident mortal în Franţa, arestat şi acuzat de ucidere din culpă

Şoferul român care conducea un camion pe autostrada A8 din Nisa şi a provocat un caccident mortal, joia trecută, când a intrat într-o staţie de taxare şi a lovit 15 maşini, a fost arestat preventiv şi inculpat pentru ucidere din culpă.

03 nov. 2015, 07:39
Şoferul camionului care a provocat un accident mortal în Franţa, arestat şi acuzat de ucidere din culpă

Şoferul român a fost inculpat pentru ucidere din culpă şi plasat în arest preventiv, a anunţat luni Parchetul din Nisa, citat de Le Figaro. O persoană a murit în urma acestui accident şi şapte au fost rănite.

Şoferul a intrat într-o staţie de taxare după ce a pierdut controlul volanului. Anchetatorii spun că şoferul avea probleme la sistemul de frânare, iar Jandarmeria, care a fost însărcinată cu desfăşurarea anchetei, a constatat că autotrenul părea complet lipsit de capacitatea de a-şi limita viteza.

Citeşte şi Un şofer român a provocat un accident GRAV în Franţa. Un mort, mai mulţi răniţi şi 15 maşini implicate

Procurorul de caz a afirmat la rândul săui că „nu putea să nu ştie, conform primelor constatări, că vehiculul său prezenta un risc puternic de pierdere a controlului într-o astfel de pantă, iar acesta este motivul inculpării sale”.

Autotrenul era înmatriculat în România, era de dimensiun mari şi transporta autoturisme. Din documentele aflate al bordul camionului s-a aflat că acesta avea revizia tehnică făcută în luna mai. Camionul cu maşini se îndrepta către orăşelul francez Aix-en-Provence, la nord de Marsilia.