Solarii distruse de zăpadă

S-a ales praful de munca a sute de fermieri. În Olt, prima zăpadă din an a pus la pământ hectare întregi de solarii. Toată munca de peste an, banii luaţi prin credite dar şi speranţele oamenilor s-au dus pe apa sâmbetei. Acum, ei cer ajutorul autorităţilor.

28 oct. 2014, 12:14
Solarii distruse de zăpadă

În localitatea Gârcov din Olt, vântul şi prima zăpadă au făcut prăpăd. Sute de solarii sunt una cu pământul după ce au cedat sub zăpada timpurie.

Cei mai mulţi fermieri au apelat la credite în bănci pentru a putea să îşi ridice aceste afaceri. Culturile de ardei şi roşii erau singura sursă de venit.

„Oamenii sunt disperati, solariile sunt rupte in proportie de 70-80 la suta. Toata lumea are credite, fara credite nu poate face nimeni nimic. Iar acum trebuie sa facem altele ca sa putem sa o luam de la capat. Am pierdut si productie, si folie, si scheletul solarului”, se plânge un păgubit.

„Am solicitat ajutor la Prefectura, la Directia Agricola, speram sa ne ajute in masura posibilitatilor”, spune primarul de la Gârcov, Niculiţă Bobonete.

Pagubele se ridică la zeci de mii de lei.