Soldaţi americani ucişi şi răniţi într-un atac islamist ce a vizat şi forţe de securitate afgane

Un militar american a fost ucis luni în estul Afganistanului, au informat forţele SUA în această ţară, în acelaşi incident fiind de asemenea ucişi sau răniţi mai mulţi membri ai forţelor de securitate afgane,

01 mai 2018, 10:18
Soldaţi americani ucişi şi răniţi într-un atac islamist ce a vizat şi forţe de securitate afgane

Un alt soldat american a fost rănit în incident şi este tratat la baza aeriană de la Bagram, cea mai mare a forţelor SUA pe teritoriul afgan, indică acelaşi comunicat.

Potrivit dpa, numărul exact al soldaţilor afgani ucişi sau răniţi nu este cunoscut. Ministerul Apărării de la Kabul a refuzat să comenteze pe marginea incidentului.

Comunicatul american nu îl identifică pe militarul decedat şi nici nu precizează în ce provincie a avut loc incidentul.

Generalul John Nicholson, comandantul forţelor americane şi al Misiunii NATO ‘Resolute Support’ în Afganistan, a declarat că gândurile şi rugăciunile sale se îndreaptă spre victimele atacului.

Misiunea de luptă a NATO în Afganistan s-a încheiat în 2014, dar unităţi antiteroriste americane luptă încă împotriva militanţilor talibani şi ai Statului Islamic în această ţară.

Forţele americane şi afgane şi-au intensificat atacurile şi loviturile aeriene împotriva ascunzătorilor Statului Islamic în provincia estică Nangarhar după anunţarea noii strategii a SUA în Afganistan de către preşedintele Donald Trump în luna octombrie.