Solicitarea DNA în cazul lui Tăriceanu, pe ordinea de zi a şedinţei Biroului permanent al Senatului de luni

Biroul permanent al Senatului va discuta luni solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, acuzat de luare de mită, a confirmat, pentru Agerpres, social-democratul Claudiu Manda.

RomaniaTV.net
11 nov. 2018, 08:37
Solicitarea DNA în cazul lui Tăriceanu, pe ordinea de zi a şedinţei Biroului permanent al Senatului de luni

Biroul permanent va înainta apoi cererea Comisiei juridice în vederea formulării unui aviz consultativ, care va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau nu solicitarea.

Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Tăriceanu a declarat miercuri că Guvernul nu a efectuat nicio plată în contul licenţelor Microsoft în timpul mandatului său de premier, precizând că nu a primit nicio comunicare oficială referitoare la începerea urmăririi penale într-un dosar al DNA care să îl vizeze.

Senatorul PSD Claudiu Manda a explicat joi că preluare cu o zi în urmă solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale pentru Călin Popescu-Tăriceanu, în calitate de vicepreşedinte al Senatului. El preciza că dosarul de la DNA are 73 de volume, fiecare cuprinzând între 190 şi 300 de pagini.

Dosarul pentru care s-a cerut încuviinţarea urmăririi penale a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, „s-a constituit în 2018, în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cerea autorităților judiciare austriece”, a anunţat DNA. Concret, Tăriceanu este suspectat că „ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie”. Banii ar fi ajuns la demnitar în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Citeşte şi: Claudiu Manda, după ce Tăriceanu a aflat de la TV că DNA cere aviz pentru urmărirea penală: Pur şi simplu nu l-am informat