Soluţie inedită la secţia ATI a spitalului din Galaţi! Paturile au fost lipite pentru a face loc pacienţilor infectaţi

Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Galați este arhiplină, iar cadrele medicale au fost nevoită să găsească o soluție pentru a face loc și altor pacienți. Prin urmare, paturile ATI au fost unite. 

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 15:23
Soluţie inedită la secţia ATI a spitalului din Galaţi! Paturile au fost lipite pentru a face loc pacienţilor infectaţi

Inițial Secția ATI a spitalului avea nouă paturi, iar, ulterior, în interior au mai fost aduse încă trei paturi. În prezent, în secție se află 14 pacienți, iar altul este așteptat să fie internat, astfel cadrele medicale au fost nevoite să unească paturile.

Citește și: Incidenţa coronavirus 10 noiembrie. Un judeţ a ajuns la rată de infectare peste 7 la mia de locuitori. Situaţie gravă şi la Bucureşti

”Vedem cum facem cu pacienții, sunt 14 acum la secția Covid, mai vine un pacient care a fost operat, vor fi 15. Nu avem ce face, unim paturile, bine că nu sunt toți intubați. Doar opt sunt intubați. Nu știu ce se va întâmpla, dar fizic nu putem să avem mai mult de 18 pacienți. Mai mulți, înseamnă că o să intrăm peste secția non Covid, dar nu-i bine. Acum în spital sunt 520 de pacienți, iar la secția ATI sunt 36 de pacienți. Acolo avem 45 de locuri”, a precizat directorul Alina Dobrea.

În această săptămâna, în județul Galați au fost raportate opt decese și aproximativ 300 de noi infectări cu virusul SARS CoV-2.

BILANŢ CORONAVIRUS 11 noiembrie 2020

BILANŢ CORONAVIRUS 11 noiembrie 2020. Numarul de nou infectaţi se apropie de un nou prag psihologic, 9799! Record negativ, 1.092, şi în ceea ce priveşte persoanele internate la ATI. De asemenea, avem 203 decese în ultimele 24 de ore. De luni au intrat în vigoare noi măsuri, printre care trecerea şcolilor în sistem online pentru 30 de zile, purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice şi completarea unei declaraţii pe proprie răspundere pentru a ieşi din casă pe timpul nopţii. =polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 10 noiembrie, 8.475 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.237.685 de lei.