Soluţii naturale împotriva insomniei

Insomnia este o tulburare de somn comună, care este caracterizată prin incapacitatea de a adormi. Rezultatele unor nopți nedormite sunt: senzație permanentă de oboseală, dureri de cap, iritabilitate, depresie și alte probleme de sănătate.

RomaniaTV.net
18 ian. 2018, 09:59
Soluţii naturale împotriva insomniei

Se pare că există două tipuri de insomnii comune: acută și cronică. Insomnia acută este scurtă și este combătută fără tratament. În schimb, insomnia cronică persistă o perioadă mai lungă, și este cauzată de adormitul la ore târzii din noapte sau de diverse afecțiuni.

Dacă și tu te numeri printre persoanele care nu reușesc să se odihnească pe timpul nopții, iată câteva remedii eficiente:

Fă o baie cu apă caldă

Este recomandat ca dușul de seară să fie făcut cu două ore înainte de a te băga în pat. În plus, un studiu recent realizat spune că o femeie care suferă de insomnie trebuie să facă duș cu 90 de minute înainte de culcare. Apa caldă spre fierbinte relaxează întregul organism și eliberează tensiunea acumulată în timpul zilei. Adaugă în apă câteva picături de ulei esențial (mușețel, rozmarin sau lavandă), care au efect relaxant.

Citeşte şi Baia care te scapă de toxine şi de răceli

Lapte cu miere

Un alt remediu excelent împotriva insomniei este laptele cald cu miere – relaxează mintea și corpul. Conține triptofan, un compus care induce starea de somnolență. Fierbe niște lapte, toarnă-l într-o cană în care adaugi o lingură de miere și puțină scorțișoară pudră, după care amestecă cu o lingură. Bea-l (cald) înainte de a te băga în pat.

Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel este cel mai cunoscut remediu împotriva insomniei. Așadar, bucură-te de o ceașcă de ceai de mușețel seara – te relxează și induce starea de somnolență. Prepară-l chiar înainte cu 30 de minute de a te băga în pat și bea-l.

Banană

Banana este fructul care previne insomnia și alte probleme relaționate acesteia. Este sursă importantă de minerale ca fier, calciu și potasiu, care îmbunătățesc calitativ somnul. Mănâncă o banană seara. Sau îți poți prepara o salată de fructe în care adaugi felii de banană și o lingură de miere.

Citeşte şi Plante care ţin depresia la distanţă

Ceai verde

La fel ca ceaiul de mușețel, ceaiul verde este foarte bun pentru persoanele care se confruntă cu insomnia. Acest ceai provoacă creșterea temperaturii corpului, inducând astfel starea de somnolență. Bea o ceașcă de ceai verde înainte de culcare!

Cauzele insomniilor: lucruri pe care nu le știai